Select Page

Minister Cramer presenteert Greenovator Tour op de HAN

Poster_Greenovatortour.pg_Page_3 Op maandagavond 28 september is minister Jaqueline Cramer de wervelende presentator van de Greenovator Tour bij de HAN. Zij discussieert met studenten, afgestudeerden, lectoren en bedrijven in de regio over duurzame producten. Dit vindt plaats in de aula van de Faculteit Techniek, Ruitenberglaan 26 in Arnhem, van 20.15 tot 22.00 uur.

 

 

 

 

Ondernemerschap in duurzaamheid
De Greenovator tour heeft als doel om jonge mensen in heel Nederland enthousiast te maken voor duurzaam ondernemerschap. Dat gebeurt doordat jonge ondernemers laten zien welke producten ze in de markt hebben gezet, of welke ideeën ze hebben. Ook verstrekt de tour informatie hoe je ondernemerschap aanpakt en brengt het jongeren via de website van de Greenovators met elkaar in contact over innovatieve ideeën, producten en diensten.

De HAN eerste hogeschool
De Greenovator Tour van minister Cramer gaat langs universiteiten, hogescholen en ROC’s van Nederland. De HAN is de tweede pleisterplaats en de eerste hogeschool, omdat de HAN duurzaamheid tot speerpunt van haar onderwijs en haar bedrijfsvoering heeft benoemd. De Greenovator Tour sluit namelijk volledig aan bij het streven van de HAN naar duurzaamheid. Tijdens de opening van het studiejaar op 2 september j.l. presenteerde Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur, een investeringsplan van de HAN, waarin € 10 miljoen wordt uitgetrokken voor geïntegreerde duurzame ontwikkeling van onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Opzet programma
De Greenovator Tour is een programma voor en door studenten. Met duurzame ondernemers en studenten die hun werk laten zien, interviews, korte films en muziek, oa. van Eboman. Minister Cramer gaat in gesprek over groene innovatie met de gasten én de zaal.

CramerGasten van Jaqueline Cramer
Te gast zijn:
• De student Ruben Antvelink: die met zijn groep de Tuk Tuk wedstrijd in India gewonnen heeft, omdat die de meest energiezuinige motor hebben ontwikkeld.
• De student Jacob Eelkema die Altramotive heeft opgericht: een bedrijf dat pragmatische oplossingen levert om schonere en zuinige voertuigen op de weg te krijgen.
• Ralf de Bruin en Jorg Rijschroeff, die een prijs hebben gewonnen met duurzame terrasverwarming.
• Erik de Mol, die zijn auto showt die 1 op 100 rijdt.
• Lienke Clijssen, die over haar project duurzame verpleegkamer vertelt.

Cramer praat ook met meer gevestigde duurzame ondernemers, zoals:
• Jan Willem van de Groep, projectleider 0-energiewoningen in de Achterhoek
• Henk van Houtum, algemeen directeur Van Houtum papier

Verder interviewt minster Cramer Gerard Berendsen (Lector Total Quality Mangement) over DOSIT: Duurzaam Ondernemen door Selectie van Innovatieve Technologieën.

Tenslotte leest de HAN student Michaela Hogenboom, jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bij de VN, een column voor.

Aanmelden voor de Greenovator Tour kan via: hanevent@han.nl.

Meer achtergrond informatie:


Websites:

www.han.nl/duurzaamheid

www.greenovators.nl/


Tuk Tuk:

http://specials.han.nl/focus/duurzaamheid/content/actueel/nieuws/winnaars-tuktuk-battle-ga/index.xml  

 

Terrasverwarming: http://specials.han.nl/focus/duurzaamheid/content/planet/overzicht/duurzame-terrasverwarming/index.xml

 

Gerard Berendsen:

http://www.han.nl/start/graduate-school/over-graduate-school/aan-het-woord/lectoren/emr/berendsen/

 

Michaela Hogenboom:

http://www.han.nl/start/bachelor-opleidingen/nieuws/nieuws/han-is-duurzaam-vertegenw/

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This