Select Page

Livelog: Experience Les Blogs (6)

11.45u De corporate software is te moeilijk. We gebruiken teveel email of liever we gebruiken teveel cc en bcc. Dan wordt het spam. We moeten naar een asynchrone manier van communicatie waarbij dus niet gestoord worden. Wikis zijn zoiets. Zoals socialtext. Een mooi voorbeeld daarvan was de wiki van dit evenement van Loic le Meur. Daarop hield iedereen zijn eigen zaken bij, zoals aanmelding, reisgegevens, afspraken etc.
Corporate software is nu veel te duur en wordt topdown in de organisatie gebracht. Social software start bottom up, het is persoonlijk, met een human voice en het is open. Er zijn (group)tools, wikis, newsreaders e.d. Ze worden allemaal kort behandeld. Belangrijk uitgangspunt Lee Bryant van Headshift is dat het een simpele interface heeft. Laat mensen zelf kijken wat ze met social software willen doen. Gewoon beginnen dus met bijvoorbeeld een wiki. Laat mensen het ook zelf organiseren. Ja dat zijn natuurlijk nachtmerries voor systeembeheerders. We zijn niet gewend dit zo te organiseren. We moeten dus kleine stapjes maken. Niet teveel ineens willen doen. Start met early-adaptors. Ben niet bang dat het technisch nog allemaal niet zo werkt. Organiseer regelmatig meetings en maak je vorderingen zichtbaar. Maar let op: laat mensen vooral zelf aan de slag gaan, ze moeten het zelf doen en willen. Ontkennen van complexibiliteit heeft geen nut. Omarm het en maak kleine vorderingen. Werken met social software is altijd nog makkelijk dan de corporate software.
De BBC komt nu aan het woord. Ze hebben een bulletin board geinstallleerd. Kostte slechts enkele honderden euro’s voor duizenden medewerkers. Daarnaast hebben diverse medewerkers weblogs, waarbij opvalt dat die mogen zeggen wat ze willen. Ook hebben ze wiki’s voor manuals, procedures die geproduceerd moeten worden, geupdated etc. Je kunt daarop dus volgen hoe zoiets opzetten werkt.
Het BBS is robuust erg ‘luidruchtig’ en je moet daar van houden. Het wordt qua content dus niet gemanaged. Blogs is al wat meer gecontroleerd en daar schiet niet alles door elkaar. Rustiger dus. De wiki blijkt binnen BBC de meest formele tool te zijn.

Tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This