Select Page

Leercurve Adobe Premiere Pro

Ulead VideStudio en Premiere Pro
Nu ik bij de HAN werk kan ik ook gebruik maken van Adobe Premiere Pro. Een heel handig pakket voor het editten van video’s. Tot voor kort gebruikte ik daarvoor Ulead VideoStudio. Ook heel handig. Maar zoals gezegd ben ik nu Premiere aan het gebruiken. Ik vond het gelijk ook een mooie test om eens te kijken hoe ik nu met zo’n onbekend pakket om ga. Kan ik er snel mee uit de voeten of laat ik het links liggen?

Intuitief
Welnu mijn eerste ervaringen met Premiere Pro zijn positief. Het pakket leer je eigenlijk het beste aan (ik tenminste) door het gewoon te gebruiken. Het werkt intuitief en dat is handig. Dus het doet wat je denkt dat het zou moeten doen. Natuurlijk zitten er veel meer mogelijkheden in dan je in eerste instantie weet en ziet, maar die heb je niet nodig in het begin. Het capturen van een video van je camera naar de harddisk van je laptop, een titel toevoegen, wat logo’s in de timeline zetten en een muziekje eronder werkt verbluffend makkelijk. Ook het snijden van stukjes video, inkorten dus of verplaatsen van fragmenten gaat ook zoals je hoopt dat het gaat.

Boekje met dvd
Maar ik heb nu ook maar een boek aangeschaft waar een dvd bij zit met oefeningen en voorbeeld materiaal. En nu ik een paar keer met dat boek heb gewerkt ken ik weer wat meer trucjes en shortcuts. Tjee wat kan het pakket veel.
Kortom: leuk om weer een pakket bij te leren. Het aanleren gaat eigenlijk automatisch en snel. Ik heb natuurlijk niet de illusie dat ik er alles uithaal wat er in zit, maar vind dat niet erg. Dat komt wel in de loop van de tijd. Ik leer dus dingen bij wanneer het nodig is of ik er aan toe ben.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

  1. Pierre

    Dus we krijgen binnenkort hier screencasts met de belangrijkste handelingen voor het produceren van HD video? 😉

    Antwoord
  2. Hans Mestrum

    @Pierre ja daar heb ik al eerder aan gedacht, maar dan moet ik toch echt nog wat van Premiere zelf weten. De HD maken stelt niet zo veel voor. Zie andere posting.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This