Select Page

iPod synchroniseren met DiskStation

Alle muziek op het DiskStation

Geinig! Nu ik de Synology DiskStation 207+ heb, heb ik daar natuurlijk al mijn beschikbare cd’s, mp3’s e.d. opgezet om die wireless naar mijn squeezebox te streamen. Die squeezebox zit aangesloten aan mijn stereo-installatie en zo kan ik dus zonder dat mijn pc aan staat altijd muziek draaien. Ik zet dan meestal het afspelen op shuffle ofwel willekeurige mix. Zo hoor je dus altijd wat anders, want ik heb nu ongeveer voor 2 dagen muziek op het DiskStation staan. Dat is ongeveer 17 GB. Eigenlijk heb je zo je eigen persoonlijke radiostation. Maar nu waar ik deze posting voor schrijf.

iTunes op DiskStation

Heel mooi is de mogelijkheid die ik heb om een playlist in iTunes te maken van muziek op mijn diskstation en die te synchroniseren met mijn iPod. Eigenlijk is dat heel simpel. Als ik op mijn pc of notebook iTunes start krijg ik een optie erbij namelijk: diskstation. Ik zie dus mijn diskstation die in de meterkast staat en als netwerkdevice in het netwerk hangt via de router, gewoon in iTunes. Dat kan omdat ik op de diskstation iTunes server aan heb gezet. Zo kun je dus op elke pc in huis bij die muziek om via iTunes (of een andere player) alles af te kunnen spelen. Als ik nu een playlist aanmaak op mijn pc, die ik bijvoorbeeld ipod noem en daar alle audio op mijn diskstation in stop (markeren, rechtermuisknop, toevoegen aan playlist) en vervolgens mijn iPod aansluit en die laat synchroniseren met die playlist, heb ik dus alle audio van mijn diskstation ook op mijn iPod staan. Het duurt natuurlijk wel enkele uren voordat die 17 GB zijn overgepompt, maar het werkt hartstikke mooi.

Je eigen persoonlijke radiostation
Geen audio meer op pc’s, geen cd’s meer in een cd speler of in je computer. Gewoon alles op een netwerk harde schijf. Die koppelen aan je router en vervolgens via een wireless squeezebox die aan je stereo zit muziek streamen of via iTunes gewoon je netwerk harde schijf benaderen en je audio via je computer speakers beluisteren. En playlists aanmaken en distribueren en synchroniseren met je iPod is zo ook een fluitje van een cent.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Eva Oldenkamp

    Is het mogelijk om nummers die op de iPod staan, maar niet in ‘muziek’ of de mediabibliotheek van iTunes over te zetten naar ‘muziek’ of de mediabibliotheek? Dus dat je de iPod gebruikt als een USB-stick. Zo ja, hoe werkt dat? Ik krijg het maar niet voor elkaar!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This