De integratie tussen de sociale media die ik inzet voor de faculteit Techniek van de HAN en website HAN.nl krijgt steeds meer vorm. Even een update.

han websiteFlickr foto’s
Zo is het sinds kort mogelijk voor HAN webredacteuren om de foto’s vanuit mijn Flickr fotosets op te nemen in een nieuwsbericht (zie foto hiernaast met link naar het betreffende bericht).

han website4 YouTube video’s
Ook is het mogelijk om mijn youtube video’s op te nemen in het bericht, zoals je in bovenstaand bericht ziet. Maar dat was al wat langer mogelijk. Wel nieuw is het feit dat er thumbnails van de video’s weergegeven kunnen worden, zoals je op deze pagina met de HAN weblogs ziet. Daar staan nu video´s van het TV HAN kanaal in YouTube, maar we zijn aan het kijken om daar ook enkele van mijn video´s aan toe kunnen voegen. Je kunt weer op het plaatje klikken om naar de betreffende pagina te gaan om het goed te kunnen bekijken.
De video’s die ik (vanwege de lengte; YouTube ondersteunt maar tot 10 minuten) in Vimeo zet, worden met links aangeboden op de website.
En op de HAN TV pagina zie je sinds vorige week ook een link naar mijn videokanaal in YouTube. Wellicht komen daar ook nog thumbnails van de video´s.

han website2 Weblogberichten via RSS op HAN website
Ook aardig is dat het sinds kort mogelijk is om de weblogberichten van mijn weblog weer te geven op de HAN website. Bijvoorbeeld bij een nieuwsbericht. En aangezien ik tags gebruik en categorieën is het mogelijk om het lijstje van berichten vrij precies te specificeren. Bij dit persbericht zie je naast de YouTube video en de foto´s ook de betreffende weblogberichten over dat specifieke onderwerp in de rechterkolom.

han website3

Weblogberichten op de opleidingspagina´s

Op de opleidingspagina´s van de bachelorsopleidingen van HAN Techniek komen ook de berichten via RSS door. Daar zijn ze ook specifiek. Dus per opleiding en niet alle berichten. Klik op het plaatje om naar de website te gaan.

han website5

Weblogberichten op HAN Insite

HAN Insite is het intranet van de HAN, waar studenten en personeel van de HAN hun informatie kunnen vinden en neerzetten. Uiteraard moet je inloggen om de informatie te kunnen bekijken.
Bij het onderdeel Faculteit Techniek en de daaronder vallende instituten, komen daar alle berichten via RSS binnen die te maken hebben met de HAN. Je ziet het rijtje met berichten aan de rechterkant. Klik op het plaatje voor een vergroting.

han duurzaamheidsite Op de HAN duurzaamheidsite
Op de HAN duurzaamheidsite wordt ook regelmatig gelinkt naar betreffende foto’s en video’s en is er een aparte pagina met links naar de video’s.

Trouwens, @leraarworden timmert ook flink aan de weg. Kijk maar eens op de pagina waar de sociale media van HAN Lerarenopleiding en Pabo’s onder elkaar staan.
Daarnaast staat het overzicht van alle HAN weblogs en aan de HAN gerelateerde blogs sinds kort op een aparte HAN Weblogs pagina.
En het nieuwe HAN Techniek twitteraccount is ook sinds kort actief met als naam @studeertechniek.
Mij vind je onder de twitternaam @hansmestrum. En als je alle HAN twitteraars wil zien dan kun je eens kijken in de HAN Twittergids.

Ik hou jullie op de hoogte en hoor graag wat jullie ervan vinden.