Select Page

Identity 2.0

Technorati tags:

Ik had gisteren een lunchafspraak met Marco Derksen. Leuk gebabbeld over mogelijkheden voor 2006. En natuurlijk moest Marco even zijn nieuwe ipod showen met daarop een aantal interessante video’s. Eén daarvan heb gisteren meteen ook mijn video ipod gezet en bekijken en tjee man, dit moet je zien. Niet alleen qua inhoud, maar vooral ook de manier waarop deze man Dick Hardt, CEO van Sxip Identity, de presentatie doet.
Hij legt uit wat zijn identity is in de oude 1.0 versie, wat het wordt in 2.0 en hoe het niet moet. Ofwel, waarom geven we onze gegevens zo makkelijk prijs in allerlei online formulieren? Waarom wordt dat mechnanisme ook niet omgekeerd, dus van push naar pull: "Wil je mijn gegevens? Kom ze maar halen. Ze zijn van mij en staan hier."
Dat is natuurlijk heel iets anders dan wat er nu plaatsvindt. We vullen tientallen formulieren in en zijn die gegevens dan kwijt. Wat gebeurt er mee? Waarom gaat iemanders er van door met mijn gegevens?
Het zou beter zijn als die ander mijn gegevens die ik zelf beheer gewoon kan checken (als ik dat wil).
Het gaat ook over trust en reputation. Hoe regel je je identity online? Nog niet dus. Jij als mens staat niet centraal, maar de systemen van ebay, bol.com, wehkamp etc. En dat moet dus veranderen vindt Dick Hardt. En ik ben het met hem eens. Ik ga dit fenomeen eens wat beter bekijken. Hij brengt zijn ideeën in ieder geval op een werkelijk prachtige manier.

Dit is de site waar je diverse versies kunt downloaden en hieronder vind je nog meer resources. Ik zou zeggen om te beginnen is de video een must.

Resources from Talking with talis:

Dick Hardt’s Blame Canada blog – http://blame.ca/dick/
Identity 2.0 blog – http://www.identity20.com/

Sxip Identity – http://www.sxip.com/

How sxip Works – https://sxip.net/archive/specs/how-sxip-works.pdf [PDF download]

sxore demonstrator – http://sxore.com/

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Marc

  Ik ben al heel wat positief én negatief commentaar op de manier van presenteren van Dick Hardt tegengekomen. Zelf was ik ook behoorlijk onder de indruk van deze presentatie. In een eerder blogje gaf ik al aan dat het onderwerp zich er wel voor moet lenen, deze formule gaat niet altijd op. Maar juist voor dit thema matcht het prachtig, vooral de sneltreinvaart waarmee hij een aantal gegevens over zijn eigen persoon vermeldt. Zeer inspirerend om naar te kijken.

  Antwoord
 2. Stan Segers

  Leuke post en een interessant onderwerp; Identity 2.0
  En ik moet zeggen, de beste presentation skills die ook ooit gezien heb op/voor een webcast. Bovendien snijdt Dick ook het zwakste punt aan… wie wordt ons aller trusted third party?
  Laten we eerlijk zijn, technisch hebben we alle middelen/mogelijkheden. Microsoft’s passport.net heeft dat al aangetoond, alleen wie zou er Microsoft als trusted third party willen accepteren? (of Google, of Yahoo, of Sxip).

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Ja mooi hè. En de presentatie draait ook op een video ipod 😉 Gaaf!
  Trouwens je TypeKey profile link werkt niet…

  Antwoord
 4. Stan Segers

  Weet ik, het login account wordt ook automatisch je profile path… en als je dan probeert een uniek en makkelijk te onthouden account aan te maken (email adres) heb je een probleem… noem het maar een bug.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  @stan: hhmmm, ik zal eens een help ticket hierover aanmaken bij Maarten Schenk. Eens kijken wat zijn antwoord is.

  Antwoord
 6. Maarten Schenk

  @Stan & @Hans,
  Ik heb inmiddels een bugraport ingediend bij de ontwikkelaars, eens kijken of die een oplossing kunnen vinden.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This