Select Page

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: een baan via Twitter?

(slideshow van Guide Crolla)

Vrijdagmiddag: vacatures doornemen en telefoontje afwachten van gesprek bij D66
Ja zo zou je het wel kunnen noemen. In 23 clicks zoals je hierboven ziet in de slideshow van Guido Crolla. Afgelopen vrijdag zag @Denkbeeldhouwer (Guido Crolla docent aan de HAN) dat ik in Twitter melding maakte van het feit dat ik in vacatures zat te neuzen en ook zat te wachten op een telefoontje na een sollicitatiegesprek bij D66 als nieuwe media specialist voor het opzetten en ondersteunen van de online campagne voor de EU en Tweede Kamer verkiezingen.

Vrijdagmiddag: Guido Crolla schrijft een aanbevelingsmail
Hij stuurde me direct een direct message waarin hij vroeg of ik een baan zocht, want bij de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) zochten ze nog een directeur voor de ICA (Informatica Communicatie Academie) in Arnhem. Na wat heen en weer ge-dm-t te hebben in Twitter schreef Guido een aanbevelingsmail voor me waar je stil van wordt. Hij haalde daarvoor zaken uit mijn LinkedIn profiel, zoals aanbevelingen, gebruikte woorden uit mijn woordenwolk in mijn cv die ik online heb staan en gebruikte zaken van mijn weblog. Een 2 pagina’s grote aanbeveling was het gevolg. Werkelijk prachtig hoe iemand je zo kan duiden zonder dat je hem ooit live hebt ontmoet. Ja, Guido en ik kennen elkaar alleen van elkaars online activiteiten (Twitter, Flickr, weblogs).
Deze aanbevelingsmail stuurde hij met mijn cv door naar de faculteitsdirecteur en de directeuren van ICA.

Vrijdagavond: een beetje haast

Ik meldde tegen de avond nog aan Guido dat als er interesse was, er snel gehandeld moest worden, want ik had ondertussen al een aardige aanbieding van D66 in mijn mail gekregen. Van Guido kreeg een mailtje dat er van de 3 directeuren er 2 hadden gereageerd bij hem en dat ze me zeker zouden bellen.  Nou en dat zoiets snel kan gaan is gebleken.

Vrijdagavond: wow de HAN aan de telefoon
Vrijdagavond om 10 uur belde een directeur van ICA al op. Hij had mijn cv al gelezen en ook met Guido gesproken. We hadden een kort, interessant gesprek over o.a. IT en Tulip Computers (hij kende de toenmalige directie van Tulip). We maakten een afspraak voor vandaag woensdag 9 juni.
Toen ik de telefoon neerlegde gonsde het van opwinding door mijn hoofd. Wow, de HAN! Ik was enkele maanden geleden net daar geweest (in Nijmegen) en had daar een geweldig instituut aangetroffen waar het bruiste van creativiteit en dat heel modern en innovatief overkwam. Ik was daar voor een eventuele opleiding voor mijn dochter. En nu mocht ik daar ineens op gesprek! Wow!

Vrijdagavond: afspraak verzetten naar eerder
Even later realiseerde ik me dat ik ook een aanbieding had van D66 waar ik op moest gaan antwoorden. Ook dat was een prachtige uitdaging. Ik zag het al helemaal zitten om vanuit de grassroot gedachte de Tweede Kamer en het EU parlement binnen te stormen en er van binnenuit verslag te gaan doen (met foto- en videocamera) en zag Alexander Pechtold al via Gabcast een wekelijkse podcast op zijn blog zetten.
Ik kon D66 onmogelijk tot na woensdag laten wachten, dan zou ik die baan op het spel zetten. Ik heb toen vrijdagavond nog een mailtje gestuurd naar de directeur van HAN met de vraag of de afspraak eerder kon en die reageerde heel snel. Maandagochtend om half 9 zou ook kunnen. De andere 2 directeuren zouden er ook bij zijn.

Zaterdag: verbinding via LinkedIn
Op zaterdag heb ik nog met 2 van de 3 directeuren via LinkedIn een verbinding gelegd. Ook die verbinding werd onmiddellijk beantwoord door een acceptatie.
Ondertussen had @Markies al een prachtige posting geschreven met als titel: Ken je Hans? En heb je een baan over? over het fenomeen Twitter en hoe goed je daar nu iemand kent.

Maandagochtend: op gesprek bij HAN directie
Maandagochtend zat ik om half 9 in Arnhem. Een bijzonder plezierig gesprek. Ik had er een goed gevoel over, maar realiseerde me dat die directeursfunctie het niet zou worden.

Maandagmiddag: geen baan, maar toch een baan
Rond 1 uur belde ze me op dat ik het toch niet was geworden voor die directeursfunctie. Jammer. Maar hij meldde me gelijk dat ze wel andere mogelijkheden zagen rondom het thema nieuwe media, exposure, trendwatchen. Ik kon daar, als ik dat wilde, contact over opnemen met de andere directeur Ella Hueting. Ik stuurde haar gelijk een mailtje en daarna haar secretaresse die de mail las. Ik heb aan de secretaresse aangegeven dat er een beetje haast bij was vanwege die andere baan en gaf via email mijn gsm nummer door. Prompt rond een uur of 3 werd ik door Ella gebeld. Zij had al contact gehad met andere mensen, had al prachtige ideeën en vroeg of ik het niet vervelend vond als de functie-inhoud nog niet vaststond, immers een dergelijke functie was er nog niet. We zouden daar samen over kunnen brainstormen. Ik meldde haar dat ik het juist heel interessant vind om de ruimte te krijgen en zaken samen in te gaan vullen. Daarna ging het allemaal nog sneller. Ella informeerde bij PZ of er nog een afspraak mogelijk was die middag of avond en belde me even later weer terug. Die middag lukte niet meer, maar wel gistermorgen om 10 uur.

Dinsdagochtend: gesprek HAN PZ
En dat gesprek resulteerde gisteren dus in een aanstelling per 1 sept. in een docent functie aan de HAN waarbij de inhoud van de functie zal bestaan uit een trendwatching stuk, het meewerken aan events, het in kaart brengen en op de kaart zetten van alle mooie dingen die bij de HAN faculteit Techniek gebeuren, deelnemen in (internationale) projecten op onderwijskundig gebied en met klanten, podcasten etc. Wellicht ook een stukje lesgeven in het kader van nieuwe media.

Dinsdagdagmiddag: uitsluitsel en dinsdagavond: feestje

Ook dit laatste stukje was nog best spannend, omdat Ella zelf niet aanwezig was en op afstand akkoord moest geven. Later in de middag kwam dan het verlossende antwoord dat alles rond was
. Tijd voor een klein feestje: lekker met gezinnetje spareribs eten 😉

Dinsdagavond: ineens ben ik een case
‘s Avonds krijg ik via allerlei kanalen felicitaties. Daarin zie je ook hoe digitale media zijn werk doet. Ik kreeg sms-jes, telefoontjes, emailtjes, reacties via Twitter, dm’s in Twitter, reacties via LinkedIn, mijn Flickr foto’s, op mijn weblog. Daarnaast worden er ineens postings geschreven over deze case, zoals hier, hier en hier.

Woensdagochtend: Guido’s slideshow
En vanochtend zie ik ineens dat Guido een posting heeft gemaakt over het gebeuren, inclusief de slideshow die je hierboven ziet.

Conclusies:
1. Je online presence is belangrijk. Het bepaalt hoe mensen je (virtueel) zien. Meld je aan bij diverse social networks zoals LinkedIn, Facebook, Plaxo.
2. Connecties via social software tools kunnen van dienst zijn om je verhaal kwijt te kunnen en verbinding te leggen (Twitter, LinkedIn, Jaiku, Plaxo, Facebook).
3. Zet je cv ergens online en link er regelmatig naar in de online conversationstream.
4. Meldt regelmatig waar je mee bezig bent, dan kunnen die signalen door anderen opgepakt worden.
5. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van je meldingen via de statussen in Plaxo, Faceboo, Twitter en LinkedIn (via ping.fm).
6. Real life contacten kunnen als het er op aan komt net zo snel gaan als online contacten (bijna zo snel als de tweets in Twitter of de chat in msn).
7. Volg vacatures via webfeeds van weblogs/sites en zoekopdrachten op voor jou belangrijke zoekwoorden.
8. Schrijf regelmatig open sollicitaties.
9. Schrijf regelmatig naar werving & selectiebureaus

En een compliment is natuurlijk op zijn plaats aan Guido Crolla, die zijn antennes goed had staan, de moeite nam het signaal te vertalen naar een aanbevelingsbrief (wie doet dat nu voor een onbekend iemand?) en de directie van de HAN die zeer slagvaardig opereerde, kansen zag terwijl die niet voor de hand lagen en durf toonde door een baan te maken als ze het nodig acht!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

12 Comments

 1. essen2punt0

  Geweldig!
  Bijzonder hoe al je digitale bewandelingen zich uiteindelijk op deze manier terugvertalen.
  Heel veel plezier en laat gerust hier regelmatig weten hoe ‘t bevalt en waar je je allemaal mee bezig houdt!

  Antwoord
 2. Tom

  Van harte,
  Misschien kunnen we je ooit nog eens voor een lezing uitnodigen.
  Veel plezier de komende jaren!
  Groet, Tom

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @essen2punt0: ja mooi he. Tuurlijk hou ik jullie op de hoogte. Misschien wordt dit wel HAN’s on Experience 😉
  @Tom: thx. You’re welcome en weet me te vinden.

  Antwoord
 4. Wilbert van Beek

  Hans,
  super! gefeliciteerd met deze nieuwe uitdaging. Onderdaad gaaf om te zien hoe de digitale wereld mogelijkheden biedt die we tot voor kort voor onmogelijk hielden.
  Weet zeker dat je er een succes van gaat maken.
  groet,
  Wilbert

  Antwoord
 5. Albert

  Hans, mooie samenvatting! en boeiend staaltje van snel handelen, nogmaals felelicitat!

  Antwoord
 6. Jan Jacobs

  Gefeliciteerd Hans!
  Wordt je geweldige weblog nu geclaimd? (HANsonexperience.com)
  Succes!
  Jan

  Antwoord
 7. Huub Koch

  Wow, Wow, Wow! Wat een Case! En fijn dat jij daar het onderwerp van bent! 😉 Veel feestplezier en een prettige voortzetting op de HAN!

  Antwoord
 8. Wilfred Rubens

  Dag Hans,
  Wat een fraai verhaal. Kan ik weer gebruiken bij mijn presentaties. Succes

  Antwoord
 9. Krispijn Beek

  He Hans,
  Waanzinnig verhaal! Erg cool! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en uitdaging! Ik begrijp van je LinkedIn profiel dat je al een jaartje weg bent bij Tulip.

  Antwoord
 10. Erik van Roekel

  Net terug van vakantie en lees dit goede nieuws dus nu pas. Gefeliciteerd Hans heel mooi dat alles weer op zijn pootjes terecht komt met een baan die prima bij je past.

  Antwoord
 11. Pierre

  Het is vast nog niet te laat om je te feliciteren met je nieuwe job. Goed om te lezen dat je zo’n inspirerende nieuwe plek gevonden hebt. Jammer dat wij je niet zoiets aan konden bieden….

  Antwoord
 12. Hans Mestrum

  @pierre nee nooit te laat en altijd leuk om felicitaties te krijgen 😉
  Ik heb er mega veel zin in.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: een baan via Twitter? -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Rosalie van Zeijts, Rosalie van Zeijts. Rosalie van Zeijts said: @werkcoach kende…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This