(slideshow van Guide Crolla)

Vrijdagmiddag: vacatures doornemen en telefoontje afwachten van gesprek bij D66
Ja zo zou je het wel kunnen noemen. In 23 clicks zoals je hierboven ziet in de slideshow van Guido Crolla. Afgelopen vrijdag zag @Denkbeeldhouwer (Guido Crolla docent aan de HAN) dat ik in Twitter melding maakte van het feit dat ik in vacatures zat te neuzen en ook zat te wachten op een telefoontje na een sollicitatiegesprek bij D66 als nieuwe media specialist voor het opzetten en ondersteunen van de online campagne voor de EU en Tweede Kamer verkiezingen.

Vrijdagmiddag: Guido Crolla schrijft een aanbevelingsmail
Hij stuurde me direct een direct message waarin hij vroeg of ik een baan zocht, want bij de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) zochten ze nog een directeur voor de ICA (Informatica Communicatie Academie) in Arnhem. Na wat heen en weer ge-dm-t te hebben in Twitter schreef Guido een aanbevelingsmail voor me waar je stil van wordt. Hij haalde daarvoor zaken uit mijn LinkedIn profiel, zoals aanbevelingen, gebruikte woorden uit mijn woordenwolk in mijn cv die ik online heb staan en gebruikte zaken van mijn weblog. Een 2 pagina’s grote aanbeveling was het gevolg. Werkelijk prachtig hoe iemand je zo kan duiden zonder dat je hem ooit live hebt ontmoet. Ja, Guido en ik kennen elkaar alleen van elkaars online activiteiten (Twitter, Flickr, weblogs).
Deze aanbevelingsmail stuurde hij met mijn cv door naar de faculteitsdirecteur en de directeuren van ICA.

Vrijdagavond: een beetje haast

Ik meldde tegen de avond nog aan Guido dat als er interesse was, er snel gehandeld moest worden, want ik had ondertussen al een aardige aanbieding van D66 in mijn mail gekregen. Van Guido kreeg een mailtje dat er van de 3 directeuren er 2 hadden gereageerd bij hem en dat ze me zeker zouden bellen.  Nou en dat zoiets snel kan gaan is gebleken.

Vrijdagavond: wow de HAN aan de telefoon
Vrijdagavond om 10 uur belde een directeur van ICA al op. Hij had mijn cv al gelezen en ook met Guido gesproken. We hadden een kort, interessant gesprek over o.a. IT en Tulip Computers (hij kende de toenmalige directie van Tulip). We maakten een afspraak voor vandaag woensdag 9 juni.
Toen ik de telefoon neerlegde gonsde het van opwinding door mijn hoofd. Wow, de HAN! Ik was enkele maanden geleden net daar geweest (in Nijmegen) en had daar een geweldig instituut aangetroffen waar het bruiste van creativiteit en dat heel modern en innovatief overkwam. Ik was daar voor een eventuele opleiding voor mijn dochter. En nu mocht ik daar ineens op gesprek! Wow!

Vrijdagavond: afspraak verzetten naar eerder
Even later realiseerde ik me dat ik ook een aanbieding had van D66 waar ik op moest gaan antwoorden. Ook dat was een prachtige uitdaging. Ik zag het al helemaal zitten om vanuit de grassroot gedachte de Tweede Kamer en het EU parlement binnen te stormen en er van binnenuit verslag te gaan doen (met foto- en videocamera) en zag Alexander Pechtold al via Gabcast een wekelijkse podcast op zijn blog zetten.
Ik kon D66 onmogelijk tot na woensdag laten wachten, dan zou ik die baan op het spel zetten. Ik heb toen vrijdagavond nog een mailtje gestuurd naar de directeur van HAN met de vraag of de afspraak eerder kon en die reageerde heel snel. Maandagochtend om half 9 zou ook kunnen. De andere 2 directeuren zouden er ook bij zijn.

Zaterdag: verbinding via LinkedIn
Op zaterdag heb ik nog met 2 van de 3 directeuren via LinkedIn een verbinding gelegd. Ook die verbinding werd onmiddellijk beantwoord door een acceptatie.
Ondertussen had @Markies al een prachtige posting geschreven met als titel: Ken je Hans? En heb je een baan over? over het fenomeen Twitter en hoe goed je daar nu iemand kent.

Maandagochtend: op gesprek bij HAN directie
Maandagochtend zat ik om half 9 in Arnhem. Een bijzonder plezierig gesprek. Ik had er een goed gevoel over, maar realiseerde me dat die directeursfunctie het niet zou worden.

Maandagmiddag: geen baan, maar toch een baan
Rond 1 uur belde ze me op dat ik het toch niet was geworden voor die directeursfunctie. Jammer. Maar hij meldde me gelijk dat ze wel andere mogelijkheden zagen rondom het thema nieuwe media, exposure, trendwatchen. Ik kon daar, als ik dat wilde, contact over opnemen met de andere directeur Ella Hueting. Ik stuurde haar gelijk een mailtje en daarna haar secretaresse die de mail las. Ik heb aan de secretaresse aangegeven dat er een beetje haast bij was vanwege die andere baan en gaf via email mijn gsm nummer door. Prompt rond een uur of 3 werd ik door Ella gebeld. Zij had al contact gehad met andere mensen, had al prachtige ideeën en vroeg of ik het niet vervelend vond als de functie-inhoud nog niet vaststond, immers een dergelijke functie was er nog niet. We zouden daar samen over kunnen brainstormen. Ik meldde haar dat ik het juist heel interessant vind om de ruimte te krijgen en zaken samen in te gaan vullen. Daarna ging het allemaal nog sneller. Ella informeerde bij PZ of er nog een afspraak mogelijk was die middag of avond en belde me even later weer terug. Die middag lukte niet meer, maar wel gistermorgen om 10 uur.

Dinsdagochtend: gesprek HAN PZ
En dat gesprek resulteerde gisteren dus in een aanstelling per 1 sept. in een docent functie aan de HAN waarbij de inhoud van de functie zal bestaan uit een trendwatching stuk, het meewerken aan events, het in kaart brengen en op de kaart zetten van alle mooie dingen die bij de HAN faculteit Techniek gebeuren, deelnemen in (internationale) projecten op onderwijskundig gebied en met klanten, podcasten etc. Wellicht ook een stukje lesgeven in het kader van nieuwe media.

Dinsdagdagmiddag: uitsluitsel en dinsdagavond: feestje

Ook dit laatste stukje was nog best spannend, omdat Ella zelf niet aanwezig was en op afstand akkoord moest geven. Later in de middag kwam dan het verlossende antwoord dat alles rond was
. Tijd voor een klein feestje: lekker met gezinnetje spareribs eten 😉

Dinsdagavond: ineens ben ik een case
‘s Avonds krijg ik via allerlei kanalen felicitaties. Daarin zie je ook hoe digitale media zijn werk doet. Ik kreeg sms-jes, telefoontjes, emailtjes, reacties via Twitter, dm’s in Twitter, reacties via LinkedIn, mijn Flickr foto’s, op mijn weblog. Daarnaast worden er ineens postings geschreven over deze case, zoals hier, hier en hier.

Woensdagochtend: Guido’s slideshow
En vanochtend zie ik ineens dat Guido een posting heeft gemaakt over het gebeuren, inclusief de slideshow die je hierboven ziet.

Conclusies:
1. Je online presence is belangrijk. Het bepaalt hoe mensen je (virtueel) zien. Meld je aan bij diverse social networks zoals LinkedIn, Facebook, Plaxo.
2. Connecties via social software tools kunnen van dienst zijn om je verhaal kwijt te kunnen en verbinding te leggen (Twitter, LinkedIn, Jaiku, Plaxo, Facebook).
3. Zet je cv ergens online en link er regelmatig naar in de online conversationstream.
4. Meldt regelmatig waar je mee bezig bent, dan kunnen die signalen door anderen opgepakt worden.
5. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van je meldingen via de statussen in Plaxo, Faceboo, Twitter en LinkedIn (via ping.fm).
6. Real life contacten kunnen als het er op aan komt net zo snel gaan als online contacten (bijna zo snel als de tweets in Twitter of de chat in msn).
7. Volg vacatures via webfeeds van weblogs/sites en zoekopdrachten op voor jou belangrijke zoekwoorden.
8. Schrijf regelmatig open sollicitaties.
9. Schrijf regelmatig naar werving & selectiebureaus

En een compliment is natuurlijk op zijn plaats aan Guido Crolla, die zijn antennes goed had staan, de moeite nam het signaal te vertalen naar een aanbevelingsbrief (wie doet dat nu voor een onbekend iemand?) en de directie van de HAN die zeer slagvaardig opereerde, kansen zag terwijl die niet voor de hand lagen en durf toonde door een baan te maken als ze het nodig acht!