Select Page

Hoeveel blogs zijn er in Europa?

We weten het niet. In een posting van Blogherald meldt Marco Derksen van MarketingFacts dat het er meer dan 2 miljoen moeten zijn. In Nederland zijn er 250.000 (MSN SPcaes 500.000) en in Engeland 650.000 heb ik Neville van Nevon eens horen zeggen in het interview dat ik met hem had. Wellicht kan Neville de bron even noemen en het exacte aantal. Arnoud van Webdrain vindt het aantal van 15 miljoen blogs in Zuid Koreo op een bevolking van 48 miljoen wil erg veel. Maar Geoff meldt: 

“South Korea is way ahead of the USA and Europe with something like 90+% connectivity and their broadband at 10MB puts my UK one at 1MB to shame!”

Voor de rest ziet het er naar uit dat er in ieder geval meer dan 60 miljoen weblogs zijn wereldwijd. Duncan Riley geeft het volgende rijtje voor de status per mei:

US/ Canada/ UK/ Australia/ NZ:  36.2 miljoen
Asia: 24.35 miljoen 
Europe: 2 miljoen (die dus waarschijnlijk te laag is)
Middle East: 100.000
Africa: 10.000
Russia: 200.000

Als je een verdere specificaties en bronnen wilt bekijken, kun je het beste naar de posting gaan. We moeten de cijfers wel met de nodige voorzichtigheid bekijken. Er zijn nog te weinig tools om het echt te meten.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This