Select Page

Hoe verging het Microsoft bij het corporate blogging experiment?

Het is altijd goed om te lezen hoe anderen het vergaan is bij bepaalde experimenten. Zo lees ik vandaag via CorporateBlogging.info een stukje over hoe Microsoft het heeft gedaan. Het hele artikel staat te lezen op een weblog van msdn, nl. de weblog van Korby Parnell. Zijn slot geeft aan waar het allemaal om draait: vertrouwen. Het feit dat hij altijd heeft mogen bloggen heeft van hem (en vele anderen binnen Microsoft) tevreden medewerkers gemaakt, die op hun beurt prima ambassadeurs zijn van wat het bedrijf wil uitdragen:

“Live and Let Blog: Improving Employee Satisfaction
Trust is the root of all goodness. As a Microsoft employee, I have always regarded my ability to blog in public as a supreme privilege. The fact that I was allowed to blog in 2002 and am encouraged to blog in 2005 by my managers is a clear indication that Microsoft thinks of and treats its employees as partners, not peons. Individual employees can make a positive difference and the relative success of corporate blogging efforts like Microsoft’s prooves it.”

Robert Scoble  (Microsoft blogger) geeft nog een kritisch commentaar onder de posting en vraagt zich af waarom bepaalde mensen vergeten zijn en verwijst snel nog even naar een betere stukje over wat Microsoft heeft gedaan. Dat stukje komt, je raadt het al….uit Robert’s en Shel’s boek: Naked Conversations How Blogs are Changing the Way Businesses Talk with Customers.

Tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This