Select Page

Hi5: social networking tool voor jongeren?

Hi5Ik weet niet of iemand dit al heeft gezien, maar ik werd er op geattendeerd door Tom van Brunschot van de Imagineering Academy, die een uitnodiging kreeg van een kennis om deel te nemen. De uitnodiging die hij kreeg zag er als volgt uit:
“Come join my network at hi5!
I now have over 5 friends in my network! You can meet all of them, plus
more than 7 million other Hi5 members! Once you join, you will
immediately be connected to all the people in my circle of friends.
Hi5 is an online service that lets you meet new people, view photos,
browse profiles, and chat with your friends.
I’ll see you inside,

Het lijkt een social networking tool waar je je klasgenoten en vrienden kunt ontmoeten. Je kunt er zoeken naar mensen en in groepen. Is dit wellicht de LinkedIn voor jongeren? Ik heb eens rondgekeken en je kunt er een aardige demo bekijken. Het bedrijf schijnt in India te zitten en je kunt hier lezen wat de bedoeling is van Hi5. In ieder geval kunnen er ook partners aan deelnemen. In de Privacyverklaring staat wat er met je gegevens gebeurt, nl. matchen met het aanbod van de partners:
“General
hi5 collects personal information when you register, when you use hi5, when you visit hi5 pages or the pages of certain hi5 partners. hi5 may combine information about you that we have with information we obtain from business partners or other companies. Once you register with hi5 and sign in to our services, you are not anonymous to us. hi5 collects information about your transactions with us and with some of our business partners. hi5 automatically receives and records information on our server logs from your browser. “

Je moet in ieder geval wel ouder zijn dan 13 volgens de Terms of services. Iemand ervaring met dit fenomeen?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

15 Comments

 1. Dennis Ruigrok

  Ja ik ben er wel lid van, maar ik gebruik het niet veel..

  Antwoord
 2. matthijs Reitsema

  Ook Nederland heeft haar eigen versie n.l. Hyves.nl
  Vind ik persoonlijk beter dan Hi5.

  Antwoord
 3. Hans

  Hi5 is een open uitnodiging voor spam. Zodra ik me aanmelde kreeg ik die troep binnen, mailtes van ongeveer 24 kb met attachment…..dan weet je het wel. Eerder had ik er geen last van. Ik heb mijn oude adres opgeheven om van die onzin af te zijn!

  Antwoord
 4. Firdaouss

  Hi,
  ik gebruik hi5 nu al een tijd, maar nu mag ik op de een of andere manier niet in…de verbinding wordt geweigerd…ik snap er echt helemaal nix van…heeft er iemand ook zoiets gehad??
  bye bye

  Antwoord
 5. sander

  Ik vind het echt wazig, ik werdt ook gevraagt member te worden door iemand die ik ken. Maar bij het registreren wordt om je hotmail wachtwoord gevraagd, en dat vind ik vaag dus heb k t niet gedaan groeten sander

  Antwoord
 6. Tom van Brunschot

  Daar ben ik het helemaal mee eens. Hi5, Ringo, Gratis SMS-diensten enz. Ik doe er niet aan mee, zodra je één keer je e-mailadres geeft kom je weer in de mallemolen en zit je binnen de kortste keren weer vol met spam.
  Het ergste is nog dat je zelf geen controle meer hebt over waar je je e-mailadres achterlaat, want dat doen anderen wel voor je.
  “Stuur deze e-mail door naar tien mensen en maak kans op gratis entreekaarten.”
  “Win een vliegvakantie en laat je vrienden meewinnen.”
  Wat je niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dus ik geef geen e-mailadressen van mijn contacten weg voor prijsvragen e.d.

  Antwoord
 7. kim

  Hoe kun je je voor deze hi5 service eigenlijk weer afmelden/account opheffen?

  Antwoord
 8. angela

  hi. hans
  ik heb het zelfd probleem als jij,mij vrienden kunnen ook geen fotos van mij zien, het is al een tijdje. ik weet niet wat ik moet doen.

  Antwoord
 9. amara

  ik snap er niks van ik kan niet in hi5 komen als ik me wil inloggen dan kom er steeds een ander persoon ik kan niks drukken en kunnen jullie mij daar mee helpen want ik vind het niet leuk ik kan me berichten niet eens lezen

  Antwoord
 10. shiva

  elke keer als ik op mn pro wil gaan of mn berichten wil lezen komt er een vage persoon op mn beeldscherm zeker hebben ze een soort van storing ofzo.

  Antwoord
 11. adwoa

  i wana link up with all ma friends

  Antwoord
 12. Charissa

  Hi5 is niks!! je word alleen maar lastig gevallen door over geilen mannen, ik heb net icamtv.nl ondekt dat is echt super en heeft veeel meer!!

  Antwoord
 13. Hans on Experience

  Statistiekenen 2006

  Zo nu de statistieken van geheel 2006 maar eens even bekijken. Ik gebruik daar niet Awstats voor, omdat ik dat pas enkele maanden heb. Dus daarom de gegevens van Google Analytics (helaas niet van 2005) en Statcounter. Je vindt in deze posting naas…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This