Select Page

Het nieuwe gezicht van leiderschap

Ode_80Ik kreeg de nieuwsbrief van Ode weer binnen. Dat is altijd een verademing tussen de vele platvloerse rommel die je je mailbox (en RSS reader) krijgt ingeduwd. Alhoewel je de RSS feed natuurlijk snel kunt verwijderen en een abonnement op een nieuwsbrief op kunt zeggen. Ja daar ben ik deze week dan ook eens flink mee begonnen. Ik heb me geloof ik voor meer dan 10 emailnieuwsbrieven afgemeld. Hè dat voelt goed. Mijn RSS reader heb ik ook eens flink door elkaar geschud zodat daar ook minder ‘in hangt’ aan goed bedoelde, maar nooit door mij gelezen spul.
Maar nu terug naar Ode. Ode gaat deze keer over leiderschap. En dan vooral vrouwelijk leiderschap. Lees het artikel: Het nieuwe gezicht van leiderschap maar eens. Mooi! Ook hier weer die balans. De balans tussen man en vrouw. Tussen de kwaliteiten van de man en vrouw op het gebied van leiderschap.
Nog een interessant artikel: Vrouwen zijn voorzichtig met het leven, omdat zij het leven maken. Hierin vraagt Jurriaan Kamp zich af waarom er geen echtparen aan de macht staan:

"…het echtpaar van financiën, het echtpaar van buitenlandse zaken. Een
man én een vrouw die samen leiding geven en die ervoor zorgen dat alle
belangrijke menselijke kwaliteiten en behoeften aan bod komen als
besluiten worden genomen."

Ja dan wordt je even stil als je deze artikelen leest. Waarom is dat eigenlijk zo? Ik bedoel dat mannen de macht hebben en dat we die niet delen?  Natuurlijk je kunt er de hele geschiendenis wel bij halen om dat te verklaren, maar waarom gaan we er dan mee door? Waarom doen we het morgen, nee vandaag, niet anders? Eigenlijk hebben we maar halve leiders….      
         
         

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This