Sinds 1 september van het vorig jaar werk ik in Arnhem bij de HAN. Om daar te komen maak ik gebruik van het openbaar vervoer tussen Boxtel en Arnhem. Boemeltje van Boxtel naar Den Bosch, intercity van Den Bosch naar Arnhem en boemeltje van Arnhem naar Arnhem Presikhaaf.
En ik moet zeggen, dat bevalt me prima. Voor die tijd zat ik eigenlijk nooit in de trein. Ik dacht dat dat niet handig was. Maar nu weet ik wel beter. Het is heerlijk om te reizen met de trein. Lekker rustig en je kunt prima werken vind ik. Zo klap ik de 2 tafeltjes uit waarop ik bijvoorbeeld mijn videocamera en fototoestel zet en op de andere mijn laptop. Zo kan dan de foto’s downloaden en de video capaturen. Soms ben ik voordat ik in Den Bosch ben de video aan het editten. Ik merk dat ik het prettig werken vind. Misschien komt dat om dat er vaart in zit, beweging dus.
En omdat ik een hsdpa dongel heb, kan ik op internet en dus emailen, twitteren, blogpostings schrijven, foto’s uploaden etc. Ik denk dat veel mensen niet eens door hebben waar ik aan het werk ben. Heerlijk die ruimte en die vrijheid. De trein is eigenlijk mijn mobiel kantoor. Ik zou er zo de hele dag in door kunnen brengen. En over het algemeen is de trein keurig op tijd, meestal zelfs 5 minuten te vroeg. De cappuccino van de kiosk is ook niet te versmaden tijdens het werken in de trein.
Wat zijn jouw ervaringen met de trein?