Select Page

Heeft Pierre mijn feed verwijderd? Nee, een andere toegevoegd….

Pierre heeft mijn feed verwijderd. Zo kun je lezen als je Pierre zijn RSS feed binnen krijgt. Maar als je doorklikt dan zie je dat de context toch een hele andere wordt. Hij zegt dan nl. dat hij mijn feed met comments heeft toegevoegd. Ja, logisch dat hij de andere dan verwijderd.
Ieder zijn goed recht natuurlijk om feeds te verwijderen, toe te voegen en keuzes te maken. Jammer alleen dat je nu door zo’n onvolledige posting in je feedreader op het verkeerde been wordt gezet….(of is dat de bedoeling Pierre?)
Duidelijk is hier in ieder geval ook dat een blogger en een lezer verschillende invalshoeken kunnen hebben. Pierre biedt immers als blogger een feed aan met onvolledige postings, maar wil als lezer wel alles binnen halen (inclusief reacties).
Ik ben het wel met hem en Fred eens dat mijn lijstje van RSS knopjes zo langzamerhand vervelend lang beginnen te worden.
Dat moet toch anders kunnen? Ik zou niet weten hoe, maar wellicht zijn er technische mensen die daar iets voor kunnen verzinnen. Als ik in een restaurant ga eten krijg ik immers ook een keurige menukaart met alle mogelijkheden en niet een kaart per gerecht. Ik kan simpel aangeven wat ik wil eten. En natuurlijk kan ik bij een griek niet japans eten. Waarmee ik maar wil zeggen dat de kok (de blogger) bepaalt welke content hij aanbiedt. En van die content zou dan 1 feed gemaakt kunnen worden, maar die moet dan wel in verschillende gerechten op de menukaart staan. Tenminste dat is mijn mening.
En daarbij spreekt het uitgangspunt van Fred: KISS (Keep It Simple Stupid) me erg aan. Over KISS ga ik komende tijd eens flink nadenken. Je mag daarvan straks de resultaten verwachten op mijn weblog.
Vraag is wel: hoe lossen we dat van die feeds technisch op (als blogger) om het voor de lezers (maar ook voor de blogger) zo eenvoudig mogelijk te houden/te maken? Terug naar maar 1 feed? Met audio, video en tekst door elkaar?  Lastig, lastig.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Willem

  Toch maar goed dat je Pierre nog niet verwijderd had uit je feeds. Anders was je dit bericht misgelopen…
  Nu wilde ik jouw bericht weer even opzoeken met de lijst van feeds die je gaat verwijderen, dus geklikt op het archief. Maar wat zie ik dan? Samenvattingen!
  continue reading “Welke onvolledige RSS feeds ga ik weg doen?”
  Is dat niet eigenlijk een beetje hetzelfde?
  Kortom: het blijft lastig om het (voor iedereen) goed te doen!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This