Select Page

Hebben webloggen en vrouwelijkheid iets met elkaar te maken?

Stefan Fellingen slaat de spijker op zijn kop. Hij doorziet wat er gaande is in de samenleving. Zijn visie daarop staat in artikel in Reclameweek over webloggen. Hij heeft het feminisering van de samenleving. Daar heb ik ook al regelmatig over geschreven. Hier zijn visie.

“Multitasken
Weblogs bestaan al sinds het begin van internet. Waarom begrijpen de eerste marketeers nu pas dat de community die de bloggers bedienen interessante marketingmogelijkheden biedt? Volgens Fellinger komt de snelgroeiende populariteit van weblogs onder meer door de feminisering van de maatschappij. Een samenleving waarin behalve meisjes ook jongens dialogen aangaan en meerdere dingen tegelijk kunnen doen. ‘Iedereen zegt dat de jeugd beter heeft leren multitasken, maar dat is niet waar. De jongens hebben dat geleerd, de meisjes konden het al. Er komt een generatie aan die op een vrouwelijke manier communiceert.’ Dat heeft een positieve uitwerking op het internet want veel eigenschappen rondom interactiviteit en webloggen hebben volgens Fellinger met vrouwelijkheid te maken. ‘De dialoog aangaan zit meer in vrouwen dan in mannen, net als je kwetsbaar opstellen en beter luisteren. Deze zaken zie je nu marketingbreed opkomen. Zonder dat we het door hebben vindt er daarom een vervrouwelijking plaats op internet. Internet is een afspiegeling van de maatschappij.”

Kijk daar ben ik het dus volledig mee eens. Goed gezegd Stefan!

(bron: dialogamigo)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This