Select Page

‘Hans on PDA’ op T-Mobile MDA

Vorige week zat ik met Tom van Brunschot te praten en die had zo’n mooie T-Mobile MDA. Ik heb even met hem zitten spelen met dat ding. Prachtig. Dat lijkt op een device waar je ook wellicht redelijk mee kunt bloggen. Ik kon in ieder geval bij mijn blogtool. Mooi dat Windows op zo’n apparaat werkt met internet connectie. En omdat er een ‘volledig’ toetsenbord bij zit kun je dus ook redelijk tekst in voeren. Zou toch graag eens zo’n ding testen smile_wink 
Maar waar ik ook achter kwam is dat mijn pagina Hans on PDA niet correct was. Ik bleek vergeten zijn deze index file over te zetten destijds (eind augustus). Dus mensen die die pagina gebruiken hebben niet veel nieuws meer gelezen. Excuses! Is nu gefixed.
Wat ik me nu nog afvroeg is, hoe ik dat met een CSS file zou kunnen regelen en automatisch als je binnen komt op mijn blog. Ik geloof dat Willem daar meer over weet. Willem hoe heb jij dat gedaan?
Misschien weet iemand anders hoe ik dat moet doen. Ik ben niet zo’n CSS programmeur. Heb daar eigenlijk nog niet mee bezig gehouden. Wie geeft me wat hints? 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Tom van Brunschot

  @Hans Heb de MDA Vario I eergisteren van de hand gedaan – mede mogelijk gemaakt door ‘XDA Developers’ 🙂 – en typ nu vanaf de Vario II. Al een week thuis internetloos en moet zeggen dat ik met dit apparaat als alternatief boven verwachting goed uit de voeten kom. Vooral de scrollbutton aan de zijkant (bedienen met 1 hand) en de grotere toetsen zijn een uitkomst. Over je weblog: de pda versie laadt lekker vlot.. maar kan daar geen reactie plaatsen. Daarom nu een reactie van je standaard blog. Visueel ziet het er prima uit en niets lijkt te missen behalve je horizonafbeelding, die wordt half weergegeven. Het veld om te reageren verdwijnt achter het ‘search veld’, reactie leek niet mogelijk’ maar door op ‘voorbeeld’ te tikken kan ik nu toch reageren.. althans dat gaan we nu proberen. 😉 Eerste weblogreactie via MDA trouwens dus ben benieuwd. Zal hier binnenkort nog wel ‘ns screenshots publiceren.. benieuwd of Imageshack ook via MDA werkt.

  Antwoord
 2. Tom van Brunschot

  Driemaal is scheepsrecht. Eerst twee keer een MovableType error: ‘no ID entry’. Komt misschien doordat vanuit t voorbeeldvenster gereageerd werd?

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @tom: hartstikke bedankt tom dat je dit wil uitproberen. Ik heb immers zo’n geweldig apparaat (nog) niet….
  Je kunt niet reageren begreep ik vanuit het voorbeeldveld. Eigenlijk wel logisch, want je komt van niets (met een leeg veld) dat wil je zien en daarom zal hij terug gaan naar de vorige situatie (leeg veld).
  Ik kan eens kijken of ik de pda template kan aanpassen zodat je daar wel kunt reageren.
  Heb je die 2e ook via je mda gemaakt via de pda versie of via de gewone versie van mijn blog…

  Antwoord
 4. Tom van Brunschot

  @Hans
  Allebei de keren (nu ook) met MDA vanaf de gewone versie van je blog. Op de PDA versie is reageren niet mogelijk. Heb nu trouwens geen last meer van velden die over elkaar heenvallen. Prima zo!

  Antwoord
 5. Tom van Brunschot

  @Hans Kwam er gisteren achter dat je afbeelding bovenaan (hoe noem je dat ook alweer? header?) toch goed weergegeven wordt als ik via menu de beeldinstellingen aanpas, opties: één kolom, standaard, bureaublad. In het laatste geval wordt er ook een horizontale scrollbalk aan het scherm toegevoegd.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This