Al eerder schreef ik over ons MillenniumBattle 2008 team. In die weblogposting volop informatie over de wedstrijd en dergelijke, met een aantal YouTube video’s. Vandaag heb ik ze zelf even live op video mogen zetten. Leuk!
En natuurlijk moeten we wel op ze stemmen. Dat kan op de MillenniumBattle 2008 website. Onder de video kun je nog informatie vinden in de widget. Zoals over het debat op 11 december over Kinderarbeid in de EU dat bij de HAN gehouden wordt en waar alle teams aan mee doen. Het HAN team wordt begeleid door een docent 4e jaar specialisatie Mediarelaties uit de opleiding Communicatie.

Ik heb het persbericht zoals dat vandaag is uitgestuurd hieronder ook even opgenomen.

 

 

Link naar de video in YouTube in High Definition en normale kwaliteit.

Persbericht

HAN-studenten denken mee over een betere wereld

 

Vier studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zetten zich de komende tijd in voor een betere wereld. Dit doen zij door deel te nemen aan de MillenniumBattle. Tijdens de verschillende rondes van deze wedstrijd denken zij samen met studenten van andere hogescholen en universiteiten in Nederland na over oplossingen omtrent diverse aspecten van de wereldproblematiek. Op donderdag 11 december gaan de studenten vanaf 15.30 uur met experts in debat tijdens de derde ronde van de MillenniumBattle in het auditorium aan de Ruitenberglaan 31 in Arnhem. Het debat met het thema ‘kinderarbeid in de EU’ wordt geleid door Victoria Koblenko en Farid Tabarki.

 

Binnen het debat kunnen de studenten oplossingen voor kinderarbeid in de EU in de vorm van cases aandragen. Hun oplossingen moeten bijdragen aan het behalen van de Millennium Doelen die 189 landen van de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Dit zijn acht individuele doelen die in 2015 gehaald moeten zijn.

 

Eenheid

De vier HAN-studenten die samen het team ‘Eenheid’ vormen zijn Miranda de Bruin, Esther van der Kaaij, Eline Koster en Barbara Soedjak. Deze communicatiestudenten vinden het belangrijk om met meer bezig te zijn dan alleen studeren en student zijn. Met in totaal vier debatrondes, gevolgd door een online op te lossen case buigen zij zich tijdens de maanden november en december over diverse wereldproblemen zoals oneerlijke handel van grondstoffen in Afrika, kinderarbeid in de EU en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk in producerende landen zoals Brazilië, veroorzaakt door massaconsumptie in de Westerse Wereld en in opkomende landen.

 

Stemmen

Door het werven van stemmen op de website onder medestudenten, familie, vrienden en kennissen en door het vragen om feedback maakt het HAN-team kans om door te gaan naar de volgende ronde van de MillenniumBattle. Miranda: “Iedereen die ons wil steunen kan natuurlijk naar millenniumbattle.nl gaan en zoeken naar de oplossingen van team ‘Eenheid’. Als zij daar vervolgens op ons stemmen komen wij hoger in de ranking van de battle.” Prijzen die de studenten kunnen winnen zijn een reis naar Zuid-Afrika, een zetel in de Derde Kamer en, de allerbelangrijkste, de implementatie van hun oplossingen.

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de MillenniumBattle op www.millenniumbattle.nl of neem contact op met met het HAN-team via millenniumbattle@han.nl.