mahbubani Prof. Mahbubani tijdens Publiekslezing van HAN Creative Masterclass
Dit is een echt must see!! Prof. Kishore Mahbuhani (in wikipedia) komt nl. naar Nederland en zal spreken tijdens de Publiekslezing van HAN Creative Masterclass van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen/NRC op 8 december van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Vereeniging in Nijmegen.

De eeuw van Azië
Sinds de verschijning van zijn veelbesproken boek The New Asian Hemisphere (in het Nederlands verschenen onder de titel De eeuw van Azië) en zijn optreden in VPRO’s Tegenlicht wordt Mahbubani als de spreekbuis en pleitbezorger van de opkomende Aziatische economieën gezien.

Kantelpunt
Mahbubani is hoogleraar aan en decaan van de Lee Kuan Yew School of Public Policy in Singapore. Volgens Mahbubani staan wij op een kantelpunt in de geschiedenis: zoeken wij in het Westen samen met het Oosten naar een nieuw wereldevenwicht? Of gaan we de strijd aan met alle dramatische gevolgen van dien? De Globaliseringslezing die Kishore Mahbubani in Amsterdam zal geven is al tijden uitverkocht. Maar je kunt dus nog terecht bij de HAN Creative Masterclass om hem te horen spreken!

Interview en podcast

Lees het interview met prof. Mahbuhani in NRC (1 en 2) als pdf.

Je zou ook de podcast van een interview met Kishora Mahbubani kunnen beluisteren dat Cityweekend met hem had over zijn boek.

 

Ik beveel deze masterclass van harte aan! Inschrijven kan op deze pagina.


Uitzending in Tegenlicht

Hieronder de uitzending van Tegenlicht met daarin een interview met hem over het westerse onvermogen een antwoord te formuleren op de veranderende wereld. “Jullie houden je bezig met het herschikken van de dekstoelen op de Titanic, terwijl die aan het zinken is.”