Select Page

HAN studenten winnen TukTuk wedstrijd in India

Gewonnen!


De video’s die ik afgelopen studiejaar 2008/2009 maakte van het TukTuk project. Naar de afspeellijst in YouTube van HAN TukTuk.

En daar is dan het succes! De jongens van de HTS Autotechniek van de faculteit Techniek de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die ik al het hele schooljaar heb gevolgd met hun TukTuk project, zijn als beste beoordeeld in Chennai India. Teams uit India en uit Nederland deden mee aan het ontwikkelen van een ‘groene TukTuk’. De HAN had in Nederland concurrentie van TU Eindhoven, TU Delft en Hanzehogeschool Groningen. Het team heeft nu 10.000 euro verdiend en gaat dat investeren in hun TukTuk project. Het is nl. de bedoeling dat ze met hun energiezuinige en duurzame TukTuk de Indiase markt gaan verovereren.

Prachtig resultaat mannen en ik moet zeggen dat ik zelf ook trots ben en het kriebelde toen ik deze weblogposting maakte!

De motor
De motor is aangepast tot een systeem voor directe vloeibare LPG-injectie. Hiermee kan zeker 40 procent aan brandstof worden bespaard en ook is er ongeveer 40 procent minder vervuiling’, aldus Frank Schouten van het HAN-team. (Volkskrant)

De kit
De kit van HAN om de tuktukmotor aan te passen kost 200 euro. Voor D. Subramani, een van de Indiase chauffeurs die de tuktuks van de studenten de afgelopen dagen hebben getest, is dat anderhalf maandsalaris. Toch zou hij bereid zijn om in de kit te investeren. „Ik besteed nu gemiddeld 200 roepies per dag aan brandstof. Als dat 40 procent minder kan, dan koop ik hem.”
(
De Telegraaf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Krispijn Beek

  He Hans,
  Gefeliciteerd! Mooi resultaat van het HAN team! Geeft me meteen een onverwachte invalshoek voor sectoren met duurzaam exportpotentieel 😉
  Groet, Krispijn

  Antwoord
 2. Sindy Starks

  ‘De motor is aangepast tot een systeem voor directe vloeibare LPG-injectie. Hiermee kan zeker 40 procent aan brandstof worden bespaard en ook is er ongeveer 40 procent minder vervuiling’
  term paper

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This