Ik kreeg net een mailtje van Kevin van het HAN Hydromotive team van HTS Autotechniek van de HAN. Het team zijn druk in de weer om zich voor te bereiden op de testdag van de Shell Ecomarathon die op 19 april a.s. wordt gehouden in de RAI. Vorig jaar deed het team ook mee als debutant.

Over de Shell Eco-marathon
Met de Shell Eco-marathon daagt Shell Europese studenten en scholieren uit voertuigen te ontwerpen en te bouwen waarmee zij op 1 liter brandstof zo ver mogelijk kunnen rijden. Er zijn twee klassen voertuigen: UrbanConcept, voertuigen die lijken op de auto´s van nu, en Prototypes, de futuristische en gestroomlijnde voertuigen. Het Europese record staat op naam van een Frans team dat het presteerde om 4.896 kilometer op omgerekend 1 liter brandstof te rijden. De Nederlandse teams rijden op benzine, diesel, biobrandstof, waterstof, FAME (fatty acid methyl ester), zonne-energie, GTL (gas-to-liquid) of elektriciteit. The Hydro Cruisers uit Den Haag vestigden vorig jaar een Europees record door in hun klasse, UrbanConcept, omgerekend 747 kilometer op 1 liter te rijden.

Over de Shell Eco-marathon Testdag
De testdag is een spannend moment voor de teams. De auto’s rijden hun eerste kilometers onder het toeziend oog van de vele bezoekers van de AutoRAI. De twaalf teams hebben in de paddock hun eigen pitbox, waarin ze live aan hun voertuigen klussen. Autoliefhebbers kunnen de auto’s bekijken en stemmen op het beste design. Het belangrijkste moment van de dag voor de teams is de meting van het verbruik van hun auto’s door de Fuel Marshals in het speciaal ontworpen meetstation. De meting geeft een indicatie van de te behalen prestaties tijdens de grote Europese finale in Duitsland.

Natuurlijk gaan we proberen om daar aanwezig te zijn voor video’s en foto’s en misschien krijgen we voor die tijd nog wel mensen van het team voor de camera. Je kunt ze trouwens als horen in een uitzending van Radio Arnhem. Het interview start ongeveer op 4.40 min.
Onder deze weblogposting staan de berichten van het team van vorig jaar met video’s en foto’s. En voor de liefhebbers ook nog even de brochure.

Shell Eco Marathon