Select Page

Go-4 Dakar: rally-auto op maatschappelijk verantwoorde brandstof

Go-4 Dakar: rally-auto op maatschappelijk verantwoorde brandstof

Wow wow, wat een mooi project is dit: Go-4 Dakar. In dit project wordt er namelijk door studenten van de HAN een complete rally-auto ontworpen en gebouwd. De motor zal gaan lopen op maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke brandstof, nl. Jatropha-olie. Dit is puur plantaardige olie. Deze olie wordt gewonnen uit de noten van de Jatrophastruik of -boom. Het is een struik of boompje dat 5 meter hoog kan worden en dat gedijt op schrale grond in droge gebieden, waar verder niets wil groeien. Om Jatropha te kunnen verbouwen hoeven dus geen dure irrigatiesystemen te worden aangelegd en vruchtbare landbouwgrond blijft beschikbaar voor de productie van voedsel. En wat denk je? Ze gaan er Parijs-Dakar mee rijden in 2010!
Mensen die meer over de techniek willen weten, kunnen veel informatie vinden op de Go4-Dakar website.

Ik was vandaag even te gast bij de mensen van dit project, want het chassis was net binnen gekomen en daar kon natuurlijk wel even gefilmd worden. In onderstaande video krijg je uitleg over het chassis, het project en het ontwerp. Natuurlijk is er nog veel meer over te vertellen, maar dat komt in volgende episodes. Morgen ga ik kijken naar het gieten van de mallen. En dat gebeurt maar 1x dus daar moet ik weer even bij zijn met mijn camera.
Dus komende tijd houd ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en wie weet ben ik in 2010 wel ergens in de woestijn te vinden 😉

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Hans on Experience

  Videoblog Go4-Dakar (2): mallen uitpakken

  Gisteren heb ik al wat gepost over G04-Dakar. Ik mocht toen even kijken naar het chassis dat net binnengekomen was. Vandaag werden de mallen die uitgehard waren uitgepakt. Allemaal onderdelen voor de carrosserie van de rally-auto. Het is dan natuurlijk…

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @Denkbeeldenstorm misschien een uitdaging voor studenten van jou? Ik zou zeggen gooi eens wat balletjes op 😉

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This