Wow wow, wat een mooi project is dit: Go-4 Dakar. In dit project wordt er namelijk door studenten van de HAN een complete rally-auto ontworpen en gebouwd. De motor zal gaan lopen op maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke brandstof, nl. Jatropha-olie. Dit is puur plantaardige olie. Deze olie wordt gewonnen uit de noten van de Jatrophastruik of -boom. Het is een struik of boompje dat 5 meter hoog kan worden en dat gedijt op schrale grond in droge gebieden, waar verder niets wil groeien. Om Jatropha te kunnen verbouwen hoeven dus geen dure irrigatiesystemen te worden aangelegd en vruchtbare landbouwgrond blijft beschikbaar voor de productie van voedsel. En wat denk je? Ze gaan er Parijs-Dakar mee rijden in 2010!
Mensen die meer over de techniek willen weten, kunnen veel informatie vinden op de Go4-Dakar website.

Ik was vandaag even te gast bij de mensen van dit project, want het chassis was net binnen gekomen en daar kon natuurlijk wel even gefilmd worden. In onderstaande video krijg je uitleg over het chassis, het project en het ontwerp. Natuurlijk is er nog veel meer over te vertellen, maar dat komt in volgende episodes. Morgen ga ik kijken naar het gieten van de mallen. En dat gebeurt maar 1x dus daar moet ik weer even bij zijn met mijn camera.
Dus komende tijd houd ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en wie weet ben ik in 2010 wel ergens in de woestijn te vinden ­čśë