Select Page

Ga ik daar nu live bloggen?

Vrijdagavond is het seminar Klaar om te wenden?. Ik schreef daar al eerder over. Normaal zou ik daar live gaan bloggen, maar deze keer weet ik het niet. Ik heb het gevoel dat ik die avond eerst maar eens ondergedompeld wil worden. De presentaties gaan over dermate complexe onderwerpen en een integrale benadering van de wereldproblematiek en ons denken dat ik volgens mij niet goed in staat ben dat gelijk te verwerken en op papier (lees: deze weblog) te krijgen. Ik heb het idee dat ik daar een nachtje over wil slapen om daarna mijn ervaringen na een moment van reflectie op te schrijven. Ja nu ik dit zo neerschrijf (mooi toch hoe schrijven je verder kan helpen in je denken) merk ik dat ik dat nu een betere benadering vindt. Anders mis ik wellicht essenties of lijnen in een betoog.
Wat zou jij doen?

Technorati tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

12 Comments

 1. henkjan

  Eerst laten bezinken. Ik zie je daar.

  Antwoord
 2. Willem

  Je stelt een vraag dus hoopt op antwoorden (ik wou maar dat dat op mijn weblog ook gebeurde:-)
  Ik zou me inderdaad lekker laten onderdompelen, maar… ik zou wel zo’n mooie Olympus meeenemen als Pierre heeft! De kans is groot dat alles wat er gezegd wordt er keurig op komt te staan zodat je fragmenten voor jezelf kunt terughalen. Ik merk zelf tenminste dat ik al tijdens een presentatie soms “wegdenk” en dan delen mis van wat er gezegd wordt. Een camera meenemen om shots te maken van gebruikte sheets doe ik standaard al. Ik vraag je nog nét niet om er een mooie screencast van te maken…

  Antwoord
 3. Harry van der Velde

  Hans, ik ga op het congres live TEKENEN wat zich afspeelt, (of beter wat ik daarvan waarneem.) Het is slechts mijn perceptie, natuurlijk. Misschien kun je je laptop meenemen, dan kun je naar wens of aandrang het doen of laten. Laat de Experience in alle gevallen voorgaan…

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Beste mensen, wat fijn die feeback. De rillingen lopen over mijn rug van energie. Wow!
  @willem: laat ik nu net zo’n ding besteld hebben + microfoon, dus dat moet goed komen. Foto’s maak ik ook altijd al (alhoewel dat nu wellicht moeilijk wordt ivm de afstand). En een screencast. Wow, wat een geweldig idee. Eens kijken of ik daar iets mee kan. Foto’s, mijn ervaringen, het geluid, de tekeningen van Harry, daar moet iets moois van te componeren zijn.
  En Willem je kunt natuurlijk ook gewoon inschrijven. Voor die 75 euro hoef je het niet te laten.
  @harry: ha harry, welkom hier en leuk dat je de conversatie zoekt. Ik heb je wiki al bekeken met je draaiboek. Dat wordt een experience zeg. Ik weet het al. Ik laat het gewoon gebeuren en maak er daarna podcasts van, wellicht een screencast en een posting hier. Wellicht kan ik je als je daar aan het werk bent fotograferen (als je dat wilt natuurlijk) en wat vragen. Dat kan ik dan opnemen en aan de screencast toevoegen.
  Lijkt me heel interessant wat jij gaat doen. Maar ik vrees dat ik het gebeuren daar niet zo snel in woorden kan vatten.
  In ieder geval tot vrijdagavond.

  Antwoord
 5. Fred Zelders

  Goed plan Hans. Laat het je overkomen en laat het vervolgens op je inwerken. En DAN PAS schrijven. Daar heb jij zelf en heeft je bezoeker het meeste aan.
  LiveBloggen lijkt prachtig, het geeft de lezers het gevoel er op dat moment bij te zijn. Maar ik weet wel haast zeker dat het op gebied van de kwaliteit sub-optimaal is. Je kan nou eenmaal niet EN luisteren EN verwerken EN dan ook nog eens in fatsoenlijk Nederlands opschrijven EN controleren/redigeren EN upoaden, zonder een stuk van het geheel te missen
  Liever je HELE verhaal een halve of hele dag later dan een HALF verhaal nagenoeg real time.
  Ik kijk uit naar je ‘output’. 🙂

  Antwoord
 6. Henk-Jan Winkeldermaat

  En anders bekijk je toch lekker de videootjes bij me. In het weekend. Tot vrijdagavond, heb er zin in.

  Antwoord
 7. Hennie

  Hans,
  wat mij opvalt dat jij gewoon opnamen gaat maken van slides, sound, images… heb jij nooit problemen gehad met auteursrechten enzo. Of laat je hen een quit-claim ondertekenen? Hoe doe jij dat… ik werk veel met sprekers, maar diverse (vooral Amerikaanse guru’s) willen niet dat al hun materiaal zo maar verspreid wordt?

  Antwoord
 8. Hans Mestrum

  @hennie: ik heb die vraag bij de organisatie liggen. Meestal merk ik dat het niet zo’n probleem is omdat het virale aspect van de verspreiding natuurlijk mooi meegenomen is voor de spreker. En zeker bij dit evenement. Het gaat toch om verspreiding van het gedachtegoed en dat lukt niet of moeizaam met allerlei regeltjes. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Dergelijke sprekers zijn dus nog niet Klaar om te wenden.
  Ik zal het antwoord van de organisatie hier posten, aangezien Henk Jan ook videos gaat maken.

  Antwoord
 9. Alper

  Uit mijn ervaring, niet schrijven wél aantekeningen maken (desnoods op papier) van dingen die je opvallen en waar je het later over wilt hebben. Directe live verslagen zijn best aardig, maar een dagje later is ook niet erg.

  Antwoord
 10. Jacco

  Jouw comment op Klaar-om-te-wenden:
  “Waar ik meer moeite mee heb is dat ik hier nu mijn reactie terug lees zonder dat ik die hier zelf heb geplaatst en zonder dat ik weet dat die hier staat. Lijkt me niet de bedoeling, anders had ik hem hier wel neer gezet. Nu wordt de tekst uit de context (lees: mijn weblog) gehaald.”
  Waarom doe jij zelf dan zo moeizaam? dit is toch ook gewoon verspreiding van jouw gedachtegoed…?

  Antwoord
 11. Hans Mestrum

  Ha Jacco: Fijn dat je reageert. Ja ik doe soms nog moeizaam. Een leerproces dus voor me. Als ik een reactie ergens wil plaatsen doe ik dat daar waar het thuis hoort. Als ik wil reageren op een stukje door een posting op mijn weblog dan kan dat ook vind ik. Ik vind dan wel dat ik dat de schrijver van het andere stukje moet laten weten. Dat doe ik dus met die trackback. (Overigens voor de andere lezers, kun je hier: http://community.klaaromtewenden.nu/2006/03/15/conscious-capital-exchange/#comments de discussie lezen) Wel zo netjes. Maar er is inderdaad nog een derde mogelijkheid, nl. dat anderen je posting overnemen (kopieren) en als reactie ergens neer zetten. En achteraf gezien is daar niks mis mee. Er stond duidelijk bij dat het mijn reactie was. Dus dat is ook ok. Wat me dus waarschijnlijk meer stoort is dat ik het netjes had gevonden als je me had gemeld dat je mijn reactie ergens hebt neer gezet. Er zou zomaar een hele discussie daar plaats kunnen vinden over mijn reactie die jij daar neer gezet hebt zonder dat ik daar notie van heb. Dat kan niet de bedoeling zijn. Nogmaals het is aan natuurlijk aan jou of je mij dat laat weten. Ik doe dat in ieder geval altijd wel. Soms door een email, vaak door een trackback.
  Vrijdagavond even kennis maken?

  Antwoord
 12. Hans Mestrum

  @hennie en henk jan: ik heb contact gehad met de organisatie en het is geen enkel probleem dat er opnames e.d. gemaakt worden.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This