Een echt jongensbezigheid volgens mij. Dat scheuren op een circuit. Het was vandaag nl. de dag van het HAN Automotive Event op het TT circuit in Assen. En ik moet zeggen, je voelde de vibes. Brullende motoren, ronkende auto´s, piepende banden en gaspedalen die net iets te vaak op en neer gingen. Met zoiets als open dag heb je natuurlijk iets speciaals.

Ik heb niets met auto’s en snelheid, maar ik moet zeggen dat ik het toch een heel indrukwekkend spektakel vond. Het rondlopen in de pitstraat, het zo dicht bij het circuit kunnen komen en het bijwonen van allerlei rijvaardigheidsonderdelen zorgde ervoor dat mijn hart toch sneller ging kloppen.

Het circuit was in 2 gedeeltes gesplitst en de groep deelnemers ook. Zo was er een min of meer gevorderde groep en een groep met minder ervaring. Er werden allerlei oefeningen gedaan, waarvan ik er een aantal gezien heb. Zo zag het remmen en uitwijken, het slalommen en het verkennen en in de juiste ‘lijnen’ het parcours over scheuren.

En toen gingen ze los al die mannen die de lessen met goed gevolg hadden doorlopen. Ze mocht rond half 1 eindelijk vol gas over circuit denderen. Jeetje wat een snelheid hadden ze en wat een durf. Af en toe ging er ergens een auto dwars en werd er door de baanmarchall driftig gezwaaid met vlaggen.

Overigens waren het allemaal gewone auto’s die op het circuit rondreden. Maar jonge wat kunnen die auto’s hard! Zeker op het rechte eind.

‘s Middags was er ook nog een bijeenkomst van oud-studenten van alumnivereniging Volante. Ik was toen al weer op weg naar huis. Ongeveer 2 1/2 uur treinen vanuit Assen.

Hieronder tref je (onder de Verder Lezen regel) de foto’s aan. Je ziet ook de Go-4Dakar rally-raid auto en een eerdere Prautotype conceptcar.Naar de fotoset.