Select Page

FireANT: de nieuwe trend in vlogging?

FireantEen oplettend collega bij de afdeling ITS van Tulip Computers mailde me dit interessante fenomeen: fireANT. Hij had het gevonden op Planet. Daarop staat het volgende te lezen over deze nieuwe trend in vlogging:

“Het idee achter FireANT is heel simpel: pluk recent geplaatste filmpjes via RSS van het internet en plaats dit geheel overzichtelijk in een logisch werkende interface. En zo werkt de eerste publiek beschikbare FireANT dan ook. Met een paar kliks download je de nieuwste videofilmpjes van over de wereld. Dat kunnen hele grappige bijdragen zijn, maar soms ook doodserieuze. Het aanbod is al groot en nieuwe ‘ANTfeeds’ scoor je voorlopig bij Del.icio.us. Het leuke is dat FireANT het bestaan van de Sony PSP begrijpt en veel feeds worden al in het gewenste MP4 formaat aangeleverd.”

Fireant2

Er zitten mensen achter die hun sporen op het gebied van tv maken en vlogging al verdiend hebben. Er staat al een enorme lijst met videofeeds klaar om in een channel opgenomen te worden. Uiteraard hun ze ook een blog over fireANT en kun je zowel een Windows als MAC versie downloaden.

En voor degenen die aan de slag willen, maar nog weten goed weten hoe je zoiets nu opzet, staat er een link op de site van fireANT naar een tutorial over vloggen.

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Frank Meeuwsen

  FireANT is inderdaad een interessante ontwikkeling. Zie ook mijn commentaar op Frank-ly (http://tinyurl.com/a69xv). Aangezien wij ons bezig houden met Flashvideo, hou ik zijdelings ook in de gaten wat er in die zin met videobloggen gebeurd, maar dat is toch nog niet zo wijd verspreid…

  Antwoord
 2. Daniel Salber

  Thanks for the nice mention 🙂 We’re really excited about vlogging and FireANT. And we have cool ideas for the next versions. Stay tuned!
  If you want to learn more about videoblogging, a good resource is the Yahoo videoblogging group (http://groups.yahoo.com/group/videoblogging/)
  Daniel (Amsterdam)

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This