Select Page

Feedo screencast

Vandaag eens aan de slag gegaan met Captivate van  Macromedia. En ik moet zeggen, dat bevalt me goed. Erg gebruiksvriendelijk en je kunt snel produceren. Wel even opletten als je een opname van alles wat je op het scherm doet wilt maken. Want dan dien j F9 te gebruiken als Full Motion optie. Anders laat hij alleen maar een scherm zien en wat muisbewegingen. Captivate werkt met slides. En die slides kunnen allerlei sources zijn: bijv. powerpoint slides en animations (de opnames van je scherm). De stilstaande plaatjes laten zich gemakkelijk bewerken. Er zit ontzettend veel opties in die je nog toe kunt voegen zoals quizzes, call-outs, transitios etc. De animatie (dus de opname van je scherm) laten zich verder niet veel bewerken. Het toevoegen van een begin en eindslide en wat muziek is heel eenvoudig.
De movie die je na een full motion opname krijgt is behoorlijk groot. Van de screencast van Feedo van 8 minuten kreeg ik een file van meer dan 60 mb. Het opslaan van die file duurde ook een behoorlijk tijd. Ik kreeg even de indruk dat het systeem hing, omdat er geen zandlopertje oid ‘meelipe’. Maar wat dan weer razend knap is, is dat de uiteindelijke publicatie niet veel meer is dan 10 mb. Kijk dat is nog eens compressie.
Ik heb nog niet veel gerommeld met fading e.d. Ik wilde eerst eens een productie hebben. Verder denk ik dat ik nu een screencast heb die niet voor iedereen makkelijk te bekijken is. De resolatie is nl. 1000×850, dus dan zal niet iedereen het complete scherm zien. Volgende keer moet ik daar dus op letten en mijn eigen monitor in een lagere resolutie zetten of het opnamegebied kleiner maken. Een picture-in-picture (talking head), ofwel video van jezelf erbij zal niet lukken aangezien deze optie niet in Captivate zit.
Het resultaat vind je op mijn andere weblog. Ik heb nl. een speciale weblog geopend: http://www.hansonexperience.com/screencasting. De RSS feed is: http://feeds.feedburner.com/Screencasting. Ik wil hier nog wat andere experimenten mee gaan doen. Ik kom daar komende tijd nog wel op terug. Het inladen kost wat tijd. Of dit bekort kan worden weet ik nog niet. In Camtasia kon ik instellen hoeveel van de file ingeladen moest zijn voordat hij begon. Ik heb dat hier nog niet gezien. Dus het is even wachten voordat de screencast begint.
Update: resizen van het afspeelscherm kan ook. Ik heb een nieuwe productie gemaakt. Is op zich niet kleiner qua grootte, dus zal het inladen ook niet sneller gaan. Maar in ieder geval past deze denk ik wat beter op ieders display. Kijk maar welke je bevalt en….ik hoor het graag 😉

Link: Screencast Feedo 1000×850. Een nieuwe RSS zoekdienst.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This