Select Page

Extisp.icio.us

Folksonomies

Wat is dat nu weer? Ja ik kwam er bij toeval achter toen ik folksonomies bekeek in Technorati. Ik zag toen enkele visuele maps van del.ico.us tags. Wat blijkt? Er is een groep van ruim 60 deelnemers in Flickr die hun map (Zeitgeist) van del.cio.us tags daar delen en op basis daarvan geconnected zijn. Je kunt zelf zo’n Zeitgeist map maken (hier is die van mij) door je del.ico.us naam hier in te vullen. Er wordt er dan een gegenereerd. De tags zijn dan overigens ook aanklikbaar. Je kunt die map vervolgens posten in je Flickr archief en daarna in Flickr naar de groep Extispious sturen. Zo kun je dus van alle deelnemers hun Zeitgeist zien. Regelmatig eens een keer invullen, een screenshot van maken, saven en dan kun je je eigen voortgang zien met betrekking tot tags.

Tag: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. TechCrunch

  Profile: Extisp.ici.us

  Service: Extisp.icio.us
  Launched: June 2005
  What is it?
  Extispicious has two tools built on the back of delicious (profile) data: one for viewing a random scattering of a user’s delicious (profile) tags, sized according to number of times u…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This