Select Page

Foutje….bedankt! In MT4.25 extended entry layout

Lay-out uit de pas
Puzzelen bij slecht weer 😉 Zoiets was dit. Ik zag nl. dat in mijn testblog er bij berichten waar nog een "Verder Lezen" mogelijkheid onder zat de lay-out uit de pas liep. Tja hoe los je dat nu op?

Update: ik heb deze posting geupdated, aangezien de informatie die ik hieronder vermeldde niet correct is.

CSS knutselen
Met behulp van de Webdeveloper Toolbar in Firefox met daarin de mogelijkheid je CSS (waarmee je de layout dus bepaalt) te bekijken kwam ik er achter dat er ergens een foutje zat in de standaard templates die geinstalleerd worden bij de stijl. Daarvoor heb ik in de Information sectie in de developer toolbox de optie div order aangezet. Want dan zie je de verwijzingen naar allerlei zaken die in die CSS file staan.

class="asset-more" moet zijn class="asset-more-link"
En toen zag ik dat er bij er een verkeerde verwijzing staat in de template Bericht. Zo staat daar bij extended entry nl. class=asset-more en in de CSS class="asset-more-link" en dat is toch wel een verschil. Onder .asset-more-link staat nl. precies aangegeven hoe de layout moet zijn. En tja als je de verwijzing naar dat stukje niet correct neerzet wordt ie ook niet gevonden.
Dus even de verwijzing asses-more aangepast naar asset-more-link en daarna stond alles keurig in het gelid.
Zo nu weet ik zelf wat ik gedaan heb en kunnen anderen er wellicht ook iets mee. Ik hoop tenminste dat het dit was 😉

Recap
In template Bericht (of Entry), net voor <$MTEntryMore$> moet je:

<div id="more" class="asset-more">

veranderen in:

<div id="more" class="asset-more-link">Het blijkt in heel iets anders te zitten. Toen ik mijn testblog opnieuw publiceerde was de layout niet goed. Het blijkt dat in de CSS file van Mid-century stijl de asset-more tag niet is gedefinieerd. Daardoor wordt dus na de “verder lezen knop” of “Continue Reading” of “More” de layout niet goed weergegeven. Onderstaande blokken dienen aangepast te worden. De asset-more tag wordt er in gedefinieerd zoals je ziet. Het grootste gedeelte staat al in de screen.css file. De asset-more opties zijn toegevoegd.

.entry-asset .asset-body,
.page-asset .asset-body,
.entry-asset .asset-more {
margin-left: 55px;
padding-top: 5px;
font-family: Georgia;
font-size: 13px;
margin-bottom: 10px;
}

.asset .asset-body p,
.asset .asset-body blockquote,
.asset .asset-body ul,
.asset .asset-body ol,
.asset .asset-more p,
.asset .asset-more blockquote,
.asset .asset-more ul,
.asset .asset-more ol {
margin-bottom: 15px;
}

.entry-asset .asset-body blockquote,
.entry-asset .asset-more blockquote {
margin: 0 25px 15px 25px;
padding-left: 15px;
color: #333;
border-left: 1px dotted #ddddd9;
}

.entry-asset .asset-body ul,
.entry-asset .asset-body ol,
.entry-asset .asset-more ul,
.entry-asset .asset-more ol {
list-style: disc;
margin-left: 25px;

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This