Select Page

Experience: Grafedia

Grafedia Grafedia2Ik vind dit toch een raar (dus interessant) iets: Grafedia.. Maar tevens een mooi voorbeeld van Experience.  Wat is het: “words written anywhere, then linked to images, video or sound files online”

“Grafedia is hyperlinked text, written by hand onto physical surfaces and linking to rich media content – images, video, sound files, and so forth. It can be written anywhere – on walls, in the streets, or on sidewalks. Grafedia can also be written in letters or postcards, on the body as tattoos, or anywhere you feel like putting it. Viewers “click” on these grafedia hyperlinks with their cell phones by sending a message addressed to the word + “@grafedia.net” to get the content behind the link.”

Het is er pas enkele maanden maar duikt met honderden images die geuploaded zijn op in New York, San Fransisco, Engeland, Frankrijk en Brazilië. Het idee erachter is om interactiviteit te creeëren in publieke ruimtes, om de fysieke wereld te linken met het internet.  En aangezien de jeugd affiniteit heeft met technologische innovaties zou dit wel eens een interessante marketing techniek kunnen worden. Zou je het tagging van de fysieke ruimte met internet mogen noemen?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This