Select Page

eTech Conferentie: de opzet bekeken

Etech
Gisteren werd ik door een collega op de hoogte gebracht van de eTech conferentie. Vandaag lees ik bij Frank-Ly een wel heel interessante posting over deze conferentie. Niet over de inhoud zelf, maar over de opzet. Frank Meeuwsen heeft nl. uitgezocht welke middelen er allemaal worden ingezet tijdens deze conferentie en ik moet zeggen: daar is over nagedacht. Dit zou wel eens de trend kunnen worden op het gebied van conferenties. Een overzicht (met dank aan frank van Rhinofly):
– Een “Conference Coverage” pagina met trackback-links naar diverse weblogs
– Een Wiki met continu informatie over de conferentie, links naar weblogs die de conferentie volgen en prikborden met vraag/aanbod
– Een Flickr-tag waarmee alle foto’s van de conferentie zijn te bekijken (inclusief RSS feed natuurlijk)
– Een del.icio.us-tag, waarmee links naar andere sites over de conferentie zijn te vinden (inclusief RSS feed)
– Technorati heeft haar eigen tag om weblogs, links en foto’s te verzamelen (maar zonder RSS feed…)
– Schijnbaar gaat ITConversations alle keynotes als podcasts aanbieden, maar ten tijde van dit schrijven is er nog niets op de site te vinden.
-In eigen land heeft Monique van Dusseldorp voor Emerce ook een live verslag van de conferentie

Frank’s conclusie dat hij door dit alles er volgende keer bij wil zijn deel ik niet. Door al deze informatie hoef ik er juist niet meer naar toe.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Frank Meeuwsen

  Ik wil er vooral bij zijn om legitiem met al die tools te kunnen spelen 😉 Maar nee, serieus, ik zat er ook over te denken. Moet ik er nu nog heen? Of heb ik aan deze coverage voldoende? Ik ben tot mijn eigen conclusie gekomen dat een verslaggeving op bovengenoemde manieren zeker goed is om de conferentie ook thuis te volgen. Op informatieniveau. Maar om echt de experience te hebben, gaat er niets boven “er bij zijn”. Als je wel eens op Comdex bent geweest ken je dat gevoel wellicht. Ook op de Macromedia Developers Conference heb je dat. Wordt ook intensief verslag gegeven online (maar minder dan hier), maar het werkelijk aanwezig zijn evenaart het niet. Door de aanwezigheid van al die kennis en de gesprekken die je voert, kom je in een soort “hypermode” waardoor je (nou ja, ik in elk geval) een stuk inspirerender en actiever met de materie omgaat dan achter een PC scherm.
  Experience…dat is het toch he?

  Antwoord
 2. Hans

  @frank, ja van die experience ben ik eigenlijk wel met je eens. Mensen ontmoeten, ondergedompeld worden in de sfeer, hypermode (mooi woord!),…. Ja dus toch maar live aanwezig zijn.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This