Select Page

Effe andersom: je reactie op andermans posting op je eigen weblog als posting plaatsen?

Fred gaat zijn KISS strategie uitbreiden. Hij heeft nu bedacht dat ik mijn reactie op zijn postings hier op mijn eigen blog ga zetten. Als ik dan hier een link plaats, komt ie automatisch in zijn trackbacklijstje terecht en ziet hij dus wie waar reageert. Maar ik weet niet of dat zo wel werkt. Vandaar dat ik deze reactie op zijn posting hier opneem. De link zit dus in de vorige zin. Maar volgens mij is dat geen trackback. Ook op Fred’s blog staat een aparte trackback-url onder zijn posting. En waar is die dan nu voor Fred? Komt deze reactie nu toch onder jouw posting, zonder dat ik een ‘echte’ trackback aan breng (dus de url onder het woord trackback onder zijn posting kopieren en in mijn blogtool in te pingen adressen plakken)?
Ik ben benieuwd of ik deze reactie daar nu zie verschijnen.

Update: ik bedenk me net dat het andersom niet zal werken. Tenminste bij mij niet. Als Fred reageert op mijn posting door zijn reactie op zijn blog neer te zetten en hij gebruikt daarvoor de link van de posting dan komt er bij mijn geen trackback aan. Nee, daarvoor zal hij de trackback-url moeten gebruiken onder mijn posting. En om die url nu als link in je posting te zetten……nee, dat lijkt me niks, omdat je dan dus niet bij de posting uit komt maar in het trackbackgedeelte van de posting.

Update 2:
Nu heb ik een trackback gezet en zie je dat die wel door komt bij Fred. Mijn conclusie: een permalink leidt niet (altijd) tot een trackback. Een trackback-url wel.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This