Select Page

edu-content wiki: 15.000 bezoekers deze maand!

Archief van online content
Wow, da’s veel! 15.000 bezoekers deze maand aan mijn nieuwe edu-content wiki. Er is kennelijk duidelijk behoefte aan een overzichtelijke portaal waarin veel links opgenomen staan naar online oefeningen op het gebied van Franse en Engelse grammatica. De wiki heb ik een tijdje terug opgezet als mijn eigen persoonlijke archief in het kader van de ontwikkeling van grammatica dossiers voor school. Eigenlijk is deze wiki net zo ontstaan als destijds toen ik aan mijn weblog begon. Het overzichtelijk vastleggen van gevonden informatie en daardoor ontsluiten voor jezelf en omdat het via internet is, voor anderen.

Hoog in Google
Interessant is dan te merken hoe dit opgepakt wordt. Zo sta ik bij diverse Google zoekopdrachten heel hoog op de eerste pagina. Daar heb ik niets voor gedaan, dat gaat ‘vanzelf’. Natuurlijk is mijn hansonexperience.com domein goed bekend bij Google, maar dan nog blijk je binnen no time dus mee te lopen in de Google optocht.

Lang op de wiki
De bezoekers van de edu-content wiki blijven lang aanwezig op de site. Meestal meer dan een half uur. En ik zie ze regelmatig terug komen. Het lijkt er zelfs op dat groepjes leerlingen de opdracht krijgen om de oefeningen op/via mijn wiki te maken. Gisteren zag ik bijvoorbeeld ook ongeveer 10 bezoekers van dezelfde lokatie 45 minuten aanwezig zijn. Even daarna kwamen er 10 anderen. De les afgelopen en daarna een andere groep?

Uit België
Ook zie ik dat er nogal wat bezoek komt uit België. Verklaarbaar voor het onderdeel Franse grammatica, want ze zitten daar met 2 talen natuurlijk.  En leuk is om diverse keren een verwijzing te zien in je statistieken naar de directory ‘frans leren’ op de computer van ‘mama’. In ieder geval begrijp ik goed dat mensen de wiki gebruiken. Want je kunt er overal bij en het is redelijk compleet.

Delen is vermenigvuldigen
Prachtig dat al die leraren en andere belangstellenden voor Engels en Frans die links content online hebben gezet! Want anders had ik natuurlijk helemaal geen edu-content wiki. Op deze manier is delen vermenigvuldigen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Gerard

    Internet is een geweldige tool om informatie te vinden en te delen.
    Goed initiatief!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This