Select Page

Dutch Bloggies 2006 starten met verkiezing beste weblogs

Uit het persbericht van Dutch Bloggies:

“Op 1 februari start de officiële verkiezing van de Nederlandse weblogawards 2006, de Dutch Bloggies. Na de eerste zogeheten nominatieronde in januari, waar webloglezers zelf hun favorieten konden nomineren, begint nu de werkelijke verkiezing in diverse categorieën. Zowel het publiek als een professionele vakjury zal de nominaties beoordelen en een winnaar uitroepen in 15 categorieën. Er zijn in de maand januari 10.000 nominaties binnengekomen op de site http://www.dutchbloggies.nl. De awards worden feestelijk uitgereikt op 11 maart in het Museum voor Communicatie te Den Haag. De Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online weblogmagazine About:Blank.”

Technorati tags:

Vervolg Persbericht:

Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle vijftien categorieën. Door middel van de keuze voor vijftien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te brengen. Een van de doelstellingen van het organiseren van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen webloggen, dat inmiddels niet alleen maar een medium voor  computertechneuten en internetfreaks is. In 2005 heeft het gebruik van weblogs een grote vlucht genomen. Tegenwoordig worden weblogs onderhouden door mensen van diverse pluimage, waardoor er een grote diversiteit aan weblogs is ontstaan; het kan een communicatiemiddel voor iedereen zijn, jong en oud, en het biedt de mogelijkheid op zeer uiteenlopende terreinen te berichten over al dan niet belangwekkend nieuws.

Categorieën zullen dit jaar, naast de reeds genoemde, onder meer ‘Beste Linklog’, ‘Beste Lijflog’ en ‘Beste Fotolog’ zijn. Dit zijn categorieën die de afgelopen zes edities van de Dutch Bloggies al meermaals gebruikt zijn.
Daarnaast zal er dit jaar echter ook sprake zijn van nieuwe categorieën als ‘Beste Post’ (beste artikel op een weblog) en ‘Beste WBN’ (beste Weblog van Bekende Nederlander).
Gedurende de maand januari hebben 35.000 unieke bezoekers de site bezocht en zijn er meer dan 10.000 nominaties uitgebracht, verdeeld over de 15 categorieën. De organisatie verwacht ook in de maand februari een toeloop van bezoekers. Met name omdat het stemmen op de drie belangrijkste categorieën is verdeeld over drie weken in februari. Zo kan dus elke week op een andere categorie worden gestemd. De jury heeft een maand om zich over alle categorieën te buigen en tot een eindoordeel te komen. De jury zal op de uitreiking 11 maart ook haar oordeel  over de winnaars toelichten.

Vakjury
De vakjury is samengesteld uit specialisten op diverse vakgebieden. De vakgebieden hebben een verband of overlap met de categorieën. De jury bestaat uit Erwin van der Zande, Femke Wolting, Willem van Walderveen, Martijn de Waal, Stephan Fellinger, Michiel Houben, Wim Brands, Peter Olsthoorn, Erik van Heeswijk, Erik Keegstra, Michiel Frackers en Joop Ridder. De jury wordt voorgezeten door Onno de Wit, afdelingshoofd bij het Museum voor Communicatie.

Uitreiking
De prijsuitreiking van de Dutch Bloggies vindt plaats in het Museum voor Communicatie op 11 maart vanaf 14.00 uur. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst zullen ook diverse andere belangwekkende initiatieven binnen de Nederlandse weblogwereld worden bekend gemaakt of gestart. De uitreiking is voor een ieder gratis toegankelijk.

De Dutch Bloggies worden onder meer mogelijk gemaakt door het Museum voor Communicatie, Ilse Media, eFocus, Smulweb, Pivothosting en Startlog.

Over About:Blank
About:Blank is een weblog, tegelijkertijd een e-zine, voor en door webloggers. Het is de vierde keer dat de redactie hiervan de Dutch Bloggies organiseert.

Gerelateerde sites
– About:blank:
http://www.aboutblank.nl
– Dutch Bloggies 2006:
http://www.dutchbloggies.nl
– Voorgaande editie Dutch Bloggies:
http://www.aboutblank.nl/dutchbloggies/2005/
– Museum voor Communicatie:
http://www.muscom.nl/home/index.htm
– Opzet van Dutch Bloggies 2006:
http://www.dutchbloggies.nl/pivot/entry.php?id=5
– Pers over Dutch Bloggies 2005:
http://www.dutchbloggies.nl/pers

Voor meer informatie of een persuitnodiging voor de uitreiking op 11 maart kunt u contact opnemen via info@dutchbloggies.nl .

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This