Select Page

del.icio.us

Een toepassing die nog in de kinderschoenen staat maar enorm krachtig kan worden is die van taggin. Technorati doet aan tagging, del.icio.us is eigenlijk alleen maar tagging. Hoe het werkt bij Technorati kun je hier leren. Ik vond via Steve Rubel een interessant artikel in The Seattle Times dat tagging of folksonomy een grote invloed toedicht in de toekomst. Het geeft structuur aan contexten van woorden, dus niet alleen aan de woorden zelf. Als je op een woord (tag) zoekt krijg je dus alles wat met dat woord te maken heeft. Of liever wie dat woord gebruikt (getagged) heeft in zijn context of aan die context heeft ‘gehangen’.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Fred Zelders

  Om aan te vullen:
  Op 10 maart ontdekte ik een screencast (ja ja!) van John Udell over Social Tagging. Die hoort zeker in dit verband genoemd te worden.
  Folksonomy werd ook weer door John Udell begin januari onder de aandacht gebracht.

  Antwoord
 2. Hans

  @fred: mooi spul. Is me ontgaan. Soms vallen puzzelstukjes pas later in elkaar 😉 Ik zal hier ook aandacht aan besteden. Het is nog een onbekend en moeilijk te doorgronden fenomeen vind ik.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This