Select Page

De wet van de verkenners: Martijn Aslander

De wet van de verkenners: Martijn Aslander

Wet van de Verkenners
Martijn Aslander leeft volgens de wet van de verkenners:

Een verkenner trekt er samen met de ander op uit om de wereld om zich heen te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Hij is eerlijk, spaarzaam en sober, hij houdt vol, zorgt goed voor de natuur, en respecteert zichzelf en de ander. Je kunt op hem rekenen.

Hij heeft het ook vaak over de transformatie naar de netwerkeconomie en werd geinterviewd voor het blad Spiegelbeeld door Jorrit Timmermans van The Project Network.

Interessante gedachtes
Hieronder een paar interessante gedachtes uit het artikel die mij aanspreken op een rij:– we gaan van winstoptimalisatie naar nutoptimalisatie
– netwerken zullen beter in staat zijn dan bedrijven om waarde te creëren
– sociaal kapitaal wordt belangrijker
– de relatie tussen mensen onderling gaat voor de transactie uit
– vertrouwen in de toegevoegde waarde van de ander en het openstellen van je eigen kennis en netwerk zorgen ervoor dat je mee kunt doen
– chaos is de nieuwe organisatie
– status wordt bepaald door het gemak waarmee je flexibel toegang hebt tot informatie en in verbinding staat met de ander
– we worden weer mens in wat we doen

Het hele artikel is te lezen als pdf.

Martijn Aslander geeft een lezing over het bovenstaande onder de titel Economische Storm voor The Project Network. Zij hadden ook al eens een interview met Martijn.


Naar de video in YouTube.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

  1. Huub Koch

    Grappig, ik ken die wet uit mijn tijd bij de scouting, zo’n 40 jaar geleden.

    Antwoord
  2. martijn aslander

    ahum.. “Martijn leeft” zou moeten zijn..”Martijn probeert te leven” Nobody’s perfect, en ik al helemaal niet… Het punt dat ik wilde maken is dat als iedereen nou zo probeerde te leven, de wereld er vast veel beter uit zou zien.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This