Select Page

De wereld binnenste buiten en op zijn kop

De wereld binnenste buiten en op zijn kop

Ik ben bezig het boek te lezen van Jeff Jarvis: WZGD? Wat zou Google doen? Dat boek gaat helemaal over de nieuwe tijd en wat we kunnen leren van Google, het snelst groeiend bedrijf.
Het is een feest van herkenning of voor anderen misschien controversieel. Want hij schopt nogal wat heilige huisjes omver. En omdat ik toch het een en ander wil melden voordat ik het boek uit heb (jazeker het leest vlot weg) even hier wat over bloggen. Onderstaand de trailer van het boek met Jarvis zelf aan het woord en enkele regels uit de inleiding.

Nieuwe regels uit een nieuwe tijd:
– De macht is aan de klant. Die kan zich wereldwijd verstaanbaar maken en direct invloed uitoefenen op immense organisaties.
– Mensen kunnen elkaar overal ter wereld vinden en zich achter je scharen – maar ze kunnen zich ook tegen je keren.
– De massamarkt is dood, en vervangen door een massa niches.
– Markten vragen om gesprekken. Dat betekent dat een hedendaagse organisatie niet langer afhankelijk is van marketing, maar van het in gesprek zijn.
– De economie die gebaseerd was op schaarste is langzaam veranderd in een economie gebaseerd op overvloed. Zeggenschap over distributie of producten is niet langer een garantie voor meerwaarde of winst.
– Klanten de mogelijkheid geven met je samen te werken – producten te ontwikkelen, te distribueren, op de markt te brengen en te ondersteunen – zorgt voor een meerwaarde in de hedendaagse markt.
– Op dit moment zijn de succesvolste ondernemingen netwerken – die met heel weinig investering toch heel groot kunnen worden – en de pltaforms die de basis vormen voor die netwerken.
– Het beschikken over oliepijpen, mankracht, producten en zelfs intellectueel eigendom is niet langer de sleutel tot succes. Openheid wel.

 


Bekijk video op YouTube

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Willem

  Deel 2 Als Google het voor het zeggen had
  Media
  Reclame
  Detailhandel
  Nutsbedrijven
  Industrie
  Dienstverlening
  Geld
  Gezondheidszorg
  Openbare instellingen
  Uitzonderingen
  Als ik de inhoudsopgave zie van deel 2 vraag ik me af:
  Zegt Google/Jeff Jarvis niks over onderwijs?

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @willem jawel een kort hoofdstukje, Heb het nog niet gelezen. Kom er op terug.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This