Select Page

De stem van (jong) Nederland

(Jasper Visser op de Universiteit van Leiden – red. Hans)

Nederland is het enige land in de wereld dat direct en democratisch een afgevaardigde kiest voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. Dit is de jongerenvertegenwoordiger en op dit moment vindt de laatste voorronde plaats voor de grote finale op 24 oktober tijdens de Nacht van de VN in de Melkweg.


Ik ben één van de kandidaten en over mij (Jasper) is al eerder op deze weblog geschreven. Hoewel ik heel graag jongerenvertegenwoordiger wil worden, is er tijdens de voorbereiding van mijn campagne een hoger doel ontstaan. Ik vind dat de jongerenvertegenwoordiger écht de stem van (jong) Nederland moet zijn en niet naar New York moet vliegen om daar aan zijn of haar eigen CV te gaan bouwen. Daarom ga ik in mijn campagne op zoek naar de stem van Nederland.

Vandaag begon mijn campagne, in Leiden. Ik bezocht daar het Da Vinci college waar ik een aantal klassen toegesproken heb. “Wat zou je president Bush willen vertellen, als je hem zou kunnen spreken?” Iedere keer vliegen een aantal vingers de lucht in. De oorlog in Irak is iets waar ze hem op aan willen spreken, en wat er nu precies gebeurd is op die beruchte 11 september. In de kantine spreek ik een groepje meisjes met hoofddoekjes; “racisme” roepen ze in koor. Daarna schrijven ze allemaal een kaart aan Ban Ki-Moon, de opvolger van Kofi Annan als secretaris generaal.

Deze kaartenactie staat centraal in mijn campagne. Ik wil zoveel mogelijk kaarten en emails verzamelen om te overhandigen aan Ban Ki-Moon (als ik hem als JV ontmoet). Met deze stapel kaarten wil ik hem laten zien dat Nederland hem in de gaten houdt. Om zelf een kaartje te sturen kun je terecht op www.jaspernaardevn.nl.

In de gang kom ik nog vier meisjes tegen die op de school Zip Your Lip georganiseerd hebben, een jaarlijks vasten tegen honger en onderdrukking in de wereld. Hun project was zo succesvol dat één van hun vriendinnetjes naar Uganda mag om daar te kijken wat er met het opgehaalde geld gebeurt. Zij zijn precies wat ik in mijn campagneweek zoek: jongeren die op een creatieve manier bijdragen aan een betere wereld. Ze geven me energie en alle leuke jongeren (en jonge ouderen) die ik de komende week ga ontmoeten, helpen mij met de gedachte dat Nederland een land is dát een betere wereld wil. Een land dát voor mensenrechten, democratie en wereldvrede wil werken. Ik ga daar aan proberen bij te dragen, als JV of als gewoon een andere jongere die weet dat met een positieve houding en een portie idealen heel wat te bereiken valt.

Help me een stapje in de richting van dit toekomstbeeld en laat jouw stem horen op www.jaspernaardevn.nl. Daar kun je ook op me stemmen, als je in me gelooft en met mij de droom voor een betere wereld voor iedereen deelt. Bedankt!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This