Select Page

De Maatschappelijke Barometer

Maatschappelijke_barometerVanavond, maandag 7 maart was een uitzending van Netwerk gewijd aan de Maatschappelijke Barometer van Nederland, uitgevoerd door Motivation. De indeling van de bevolking door Motivaction in segment besprak ik al eerder met daarbij ook een schema (pdf) en de culturele onderstromingen(pdf).
Ik heb daarbij de kenmerken van de diverse segmenten in een tweetal MindMaps (pdf) gezet (1. en 2.).
In deze eerste uitzending kwam de moderne burgerij aan bod.
“Deze groep, ……………………(lees verder met onder andere de cijfers)


die ongeveer 22 % van de bevolking uitmaakt, is volgens onderzoek van Motivaction op drift geraakt.
Teleurgesteld
Vooral op het gebied van overheid en politiek is de Nederlandse bevolking zeer somber gestemd. Juist de moderne burgerij is teleurgesteld. Nu maatschappelijke organisaties en sociale bindingen afbrokkelen, verwacht men een sterkere rol van de overheid. Deze trekt zich echter steeds meer terug. Verder snakt deze groep naar het grote verhaal en is op zoek naar betovering.”
De kerncijfers (.pdf) en de achtergrondcijfers (.pdf)
Doe zelf de test om te bekijken tot welke groep je behoort.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Arnoud

    Die indeling gemaakt door Motivaction is een enorm handig hulpmiddel bij het benaderen van de doelgroep. Zonde dat ik op mijn opleiding deze pas dit jaar, het laatste, voor ogen kreeg.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This