Select Page

De dienaar als leider

De dienaar als leider

Dienaar_als_leiderDienaar en Leider: kunnen deze twee rollen samengaan in één persoon? En kan een dergelijke persoon in de wereld van vandaag echt leven en productief zijn? In dit essay beantwoordt Robert Greenleaf beide vragen bevestigend en legt hij uit waarom en hoe.
Het essay is een grote inspiratiebron voor mensen die zich bezighouden met lerende organisaties en empowerment. Het beschrijft kenmerken van leiders, met als twee uitersten zij die bovenal leider zijn (wellicht uit machtshonger of materialistische behoeften) en zij die bovenal dienaar zijn, en vanuit die positie er bewust naar streven leiding te geven.
Dit klassieke essay beschouwt het hebben van goede relaties in team- en werkverband, met nadruk op inleving, luisteren, aanvaarding en vertrouwen. Het biedt tegewicht tegen al te rationele ideeën over management en leidinggeven.
Dit klassieke essay is een must voor iedereen die in deze jonge eeuw als leidinggevende werkzaam is. Een inspirerend verhaal waarin Robert Greenleaf overtuigend duidelijk maakt dat leidinggeven een dienst is die je aan je organisatie en je medewerkers bewijst. ‘Leiders zullen mensen helpen te groeien in en naar hun unieke persoonlijkheid’
De basis van Greenleafs gedachtengoed over de ‘servant-leader’ ligt in een halve eeuw ervaring in Human Resource Management en organisatieontwikkeling, gekoppeld aan zijn diep doorleefde spiritualiteit en de betekenis die hij hechtte aan fundamentele menselijke waarden en idealen. Al in 1970 schreef hij zijn hoogst moderne gedachten over de noodzakelijke balans tussen ambities en behoeften van mensen enerzijds, organisaties en bedrijven anderzijds.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This