Daan_fousert
Het Andere Leiderschap blijft me bezig houden. Ik ben eens op zoek gegaan wie nu Daan Fousert is waarmee ik binnenkort ga praten over Servant Leadership. Daarbij kwam ik op de volgende korte omschrijving. En ik merk dat ik een foto meestal ook wel prettig vindt om een gezicht bij een naam te zien en in dit geval ook bij een ‘stroming’.
Daan Fousert is ruim 30 jaar werkzaam in het vakgebied Personeel Management en Organisatie ontwikkeling (P&O). Voor Fousert heeft de balans tussen mens en business in zijn vak altijd centraal gestaan. Hij heeft dan ook nooit onder stoelen of banken geschoven verbaasd te zijn dat management zich niet beter bewust is van het zakelijk nut van de factor mens. Tot zijn tevredenheid ziet hij dat deze houding nu aan het kenteren is. De “softe” factor mens blijkt opeens een keihard concurrentie-instrument te zijn en bovenal de “sleutel tot succes” van iedere organisatie.
Mensen succesvol maken betekent dat zij in balans moeten zijn, emotioneel, fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel. Zijn aandachtgebieden zijn: Senior Management, Coaching, P&O-Professionalisering en Servant Leadership, in de zin van waarden gedreven Leiderschap. Daan is actief geweest voor o.m.: General Electric, Quaker Oats, Campbell Biscuits Europe, Fokker, Compaq, Ericsson en DaimlerChrysler.