Select Page

Connectie via je archieven

Het valt me op dat ik de laatste tijd steeds meer bezoekers krijg aan mijn archieven. Als ik naar Furl kijk dan blijken de artikelen die ik daar in op sla veel gelezen te worden. Hierbij een lijstje van de meest gelezen 10 artikelen in mijn Furl:

CEO trends 2005 (240 views )
Cool Friend Interview Rolf Jensen (229 views)
Word of mouth marketing (199 views)
Internet Explorer 7 Channel9 Video (198 views)
The Frankwatching Archive – Weblog ranking (184 views)
Business 2010 Enbracing the challenge of change (158 views)
Platypus, Greasemonkey voor iedereen. Inclusief screencast-demo! (155 views)
Easy_Bake_Weblogs_Special_Report.pdf (146 views)
Site Submission MultiTool- Alan’s Marklet Maker (136 views)
A Consuming Experience: Technorati tags: an introduction (128 views)

Als ik kijk naar mijn opgeslagen links van vorige week dan zijn die ongeveer 100x bezocht.
Ook mijn del.icio.us archief wordt steeds vaker geraadpleegd. Het is jammer dat je niet kunt zien hoe vaak (of heeft iemand daar een tooltje voor?). Hoe weet ik dan dat ze populair zijn? Simpel, doordat ik ze door del.icio.us automatisch laat posten in mijn blog kan ik wel zien hoe vaak er op een link in die posting doorgeklikt wordt vanuit de feed of de emailupdate. De link postings komen dan vaak in de top 10 van die betreffende maand qua aantal doorkliks.

Ik heb zowel mijn Furl als delicous feed in feedburner opgenomen, zodat ik ze wat beter kan volgen. Het blijkt dat ook steeds meer lezers mijn RSS feed van Furl (10) en RSS feed van delicious (12) in hun feedreader toevoegen. Iets wat ik trouwens ook steeds vaker doe.

Ook mijn Flickr archief is een mooie tool om contact te leggen met mensen via je foto’s. En dat hoeven heus niet altijd echte foto’s te zijn. Ik heb bijvoorbeeld mijn pdf-files (mindmaps) als plaatje naar Flickr geuploaded en wat blijkt. De mindmaps van Experience Economy van vorige week is al 42 keer bekeken.

Kortom: via je archieven bereik je mensen die geïnteresseerd zijn in onderwerpen die jou ook interesseren en bouw je daarmee ook een netwerkje. Net als met de mensen waarvan jij de Furls, delicious en Flickr archieven bekijkt. Connecting & sharing dus.

Wat gebruik jij voor tools voor connecting & sharing?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This