Select Page

Commodore Gravel

Ge�ntroduceerd op IFA lees ik net: de Commodore Gravel. Geinig ding vind ik. En dit is wat ze er over schrijven:

"Commodore has beaten Microsoft to the finish line in launching a new series of products dubbed Gravel that includes a pocket-size media player with wifi."

Met wi-fi, hard disk en flash based. Wow! En 2 varianten: In pocket met 1 of 2 gb en In home met 80 gb hard disk.
Voor al je video’s, muziek, foto’s. En downloaden met 1 click. Ik moet daar toch eens een keer gaan praten 😉
Nescio here I come.

Update: het persbericht over de Gravel (pdf)

Technorati tags: , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

10 Comments

 1. Hans Mestrum

  Ha, dinsdag zit ik daar al 😉
  Ik krijg trouwens zometeen een filmpje van die Gravel of een link er naar.
  Keep in touc.

  Antwoord
 2. Fred Zelders

  Eh … kan je niet een goed woordje voor mij (en mijn toenmalige compagnon) doen? 🙂 🙂 🙂
  We hebben met zijn tweeen in de 80-er jaren een insteek module-voor de Commodore 64 ontwikkeld die later door Kolff Computer supplies op de markt werd gebracht: Tape Queen.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Ha Fred, bedankt voor je link. Leuk!
  En wat heb jij eigenlijk niet gedaan 😉 Je blijft me verrassen. Heb je daar nog foto’s van of filmpjes of zo?

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  Commodore luistert echt!

  Ik vond deze posting met filmpje op de Commodore weblog Channel64In dit filmpje geschoten op de IFA beurs komt Miss Fabienne aan het woord. Zij geeft haar mening over de Commodore Gravel. En dat dat niet alleen positieve feedback is…

  Antwoord
 5. Fred Zelders

  De C64 had als mogelijkheid om software of data op te slaan op compact casette (externe cassettespeler: http://www.clive.nl/images/23990.jpg ). Dat was in de tijd (eind jaren 80) dat floppy disks/diskettes nog niet zo ‘gewoon’ waren als nu en er (zeker onder de hobby-isten) met casette gewerkt werd.
  Tape Queen was een insteekmodule voor de Commodore 64 (of de C128) met daarop een softwarepakket in EPROM. Met de TQ-software kon je snel naar bepaalde posities op de cassette spoelen om daar vervolgens een bestand op te halen of op te nemen. Je kon dus wat makkelijker je gegevens op je casettes ordenen. De data werd in een turbo fromaat geschreven waardoor opslag 10x sneller ging dan opslag met de software die Commodore zelf leverde.
  Tape Queen werd, net zoals de Power Cartridge ( http://www.clive.nl/detail/23985/ ) verkocht door Kolf Computer Supplies. Ik geloof dat dat bedrijf nog steeds bestaat

  Antwoord
 6. sabrina

  hoi…
  ik heb een vraagje
  ik heb sinds vandaag ook die commodore
  gravel in pocket.
  ik heb hem al geactiveerd om de site.
  nu staat er in me beeld
  zo een gedoe en eronder staat
  select next to begin.
  maar ik weet niet hoe die nou naar next gaat
  ik heb al bjina alles geprobeert.
  ik hoop dat jij me kunt helpen
  groetjes sabrina

  Antwoord
 7. Mike

  Okay, that’s a nice Commodore system, there (although I thought Commodore was dead a long time ago) but how would you go about getting its manufacturers to REMOVE the errant apostrophes from the word “video’s” there so that it correctly becomes only “videos”?
  Plain plurals do not have apostrophes in them! Another example is the word “photo’s” in this website here.” Will you remove the apostrophes from “photo’s” and “video’s” so that they become only “photos” and “videos,” (because you meant them only to be plain plurals)?
  And then how would someone get the manufacturers to remove those same wrong apostrophes from that media player’s graphical interface?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This