Select Page

Buzzclouds met swickis

Tjee, dit is weer bijzonder. Gevonden bij, jawel alweer, Fred Zelders. Hij heeft de laatste tijd iets met zoeken. Nu heeft hij swiki gevonden. Wat is een swiki?

“A swicki is new kind of search engine that allows anyone to create deep, focused searches on topics you care about. Unlike other search engines, you and your community have total control over the results and it uses the wisdom of crowds to improve search results. This search engine, or swicki, can be published on your site. Your swicki presents search results that you’re interested in, pulls in new relevant information as it is indexed, and organizes everything for you in a neat little customizable widget you can put on your web site or blog, complete with its very own buzz cloud that constantly updates to show you what are hot search terms in your community.”

Je kunt er veel meer over lezen. Ik heb er natuurlijk ook gelijk een paar gemaakt. Je ziet hieronder hoe het er uit ziet. Ik denk dat het in de feedreader niet te zien zal zijn en wellicht ook niet in de emailnieuwsbrief. Vandaar dat ik een rijtje op heb genomen onder het plaatje van de swickis die ik heb gemaakt. Een zoekmachine waarvan de zoekopdrachten samengesteld worden door de community en die ‘leert’ van de zoekopdrachten van de community. Je kunt een tour volgen en bekijken welke swickis er al allemaal zijn. Ik heb deze 3 swickis toegevoegd in de rechterkolom net boven de TagCloud. Misschien maak ik in de toekomst wel een aparte pagina van diverse buzzclouds. Als je een swicki hebt gemaakt laat het me even weten in een reactie. Ik ben zeer benieuwd. De swickis van Fred van je hier. Update: Het javascriptje heb ik even in de extended entry gezet in verband met laden.
 

Mijn swickis:

Experience Economy swicki
Servant Leadership swicki
Web 2.0 Tools swicki

Technorati tags:

Web 2.0 Tools Swicki

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Hans Mestrum

  Ook interessant is hun weblog waar je nog meer kunt lezen over deze manier van ‘vertical search’: http://blog.eurekster.com/
  Kijk ook eens naar de vergelijking van zoekresultaten van swicki met Google! Opvallend dat swicki veel meer toegesneden lijkt te zijn. Logisch het zoekt niet over het hele web, maar gebruikt de reeds bekende swickis en hun kernwoorden en zoekopdrachten. Zoiets als vele zoekmachines samen maken lichter en nauwkeurig werk.

  Antwoord
 2. Houtlog

  Heb inmiddels ook een swicki. de eerste resultaten zien er veelbelovend uit. Het enige wat een klus is om sites te ‘blocken’, dat zullen er niet veel doen.
  (heb door de techniek een aparte zoekpagina moeten maken)

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This