Select Page

Burger baas in eigen bestanden

De burger wil baas zijn in zijn eigen bestanden. Dat is een van de conclusies uit het publiekpanel onderzoek (pdf) van burger@overheid. De overheid is bezig een internetportaal te ontwikkelen die de communicatie van de burger met de overheid eenvoudiger moet maken. De site mijnoverheid.nl zou daar in moeten voorzien. Het concept is voorgelegd aan een Publiekspanel. Daaruit zijn een aantal conclusies gekomen.

– Bijna drievijfde van alle respondenten staat positief tegenover het concept MijnOverheid.nl.

– Van de respondenten die het filmpje bekeken hebben is zelfs tweederde positief over het concept.

–  Bijna tweevijfde van de respondenten vindt het uiterst belangrijk om zelf te kunnen bepalen wie wanneer toegang heeft tot welke persoonlijke gegevens.

– Bijna een derde van de respondenten vindt het bovendien belangrijk te kunnen inzien wat de overheid precies van hem of haar weet en waarvoor deze gegevens worden gebruikt.

– Ruim een kwart vindt het daarnaast belangrijk zelf het contactkanaal te kunnen kiezen.
– Als voordelen van MijnOverheid.nl zien de respondenten: één keer invullen van gegevens, snelheid, tijdsbesparing, gemak, overzicht en 24 uur per dag op te vragen.

– Als nadelen van MijnOverheid.nl ziet men: achterlaten van persoonlijke gegevens op internet, vatbaar voor misbruik, wegvallen van persoonlijk contact, virussen en de onbruikbaarheid voor mensen zonder internetverbinding.

– Slechts weinigen vinden dat commerciële organisaties via MijnOverheid.nl hun diensten zouden mogen aanbieden. Met niet commerciële organisaties (anders dan de overheid) heeft men absoluut geen problemen.

– Gegevens van de Belastingdienst en de afdeling bevolkingszaken wil men in ieder geval via MijnOverheid.nl kunnen controleren.

–  Ruim eenderde van de respondenten zou persoonsgegevens vaak online willen controleren. Ruim een kwart van de respondenten wil dit regelmatig doen.

–  Ruim tweevijfde vindt de URL www.MijnOverheid.nl bij de in het filmpje beschreven dienst passen.
– Iets minder dan eenderde van de respondenten geeft de voorkeur aan de URL www.overheid.nl. Van de overige URL’s is www.johandezwart.overheid.nl (met je eigen naam in plaats van johan de zwart) nog het meest populair.

Voorwaarden die men stelt aan een site zoals mijnoverheid.nl:

-Zelf kunnen bepalen wie, wanneer toegang heeft tot welke van de persoonlijke gegevens;

– Altijd kunnen inzien wat de overheid van hem of haar weet en waarvoor de overheid deze gegevens gebruikt;

– Iedereen moet zelf het contactkanaal kunnen kiezen (internet, e-mail, telefoon, post of balie).

Een groot deel van de respondenten (82%) wil altijd ook anoniem kunnen zoeken naar overheidsinformatie.

Persbericht

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This