In het tv-programma, dat vanaf zondag 8 februari om 17.00 bij RTL7 te zien is, staat opnieuw het uitgebreide proces centraal van de ontwikkeling en bouw van een conceptcar. RTL zendt de serie voor het derde seizoen uit.

Prautotype 003

Samen met de Nederlandse automotive branche bouwen studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) het nieuwe Prautotype 003. Het resultaat van deze innovatie laat de HAN straks op de AutoRai 2009 zien.

Real-life-case

Aan het project Prautotype 003 werken 30 studenten mee van de HAN-opleidingen Autotechniek, Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Tijdens hun opleiding worden zij in een motiverende real-life-case uitgedaagd om creatief te zijn op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Waterstof als brandstof

Prautotype 003 heeft tot doel om:

    * Diverse innovaties, waaronder het gebruik van waterstof als brandstof, geïntegreerd te ontwikkelen
    * De werking en haalbaarheid ervan te toetsen
    * De innovaties te laten zien in hun uiteindelijke toepassing.

Met Prautotype 003 toont de HAN aan dat het met beperkte middelen mogelijk is om écht een zuinige en schone auto te bouwen, door een slimme combinatie van verschillende ideeën.

Projectgroepen

HAN-studenten werken in projectgroepen bij het ontwikkelen en bouwen van Prautotype 003. Elk team neemt een facet van Prautotype voor zijn rekening:

    * Wielophanging
    * De bouw
    * Aandrijving
    * Waterstof
    * In- en exterieurontwerp
    * Public Relations

Bouwproces op televisie

Het bouwproces wordt in het tv-programma Prautotype uitgebreid in beeld gebracht. In het gebouw van HTS Autotechniek in Arnhem is een ruimte ingericht om de verschillende componenten tot een daadwerkelijk rijdend ‘Prautotype’ op te bouwen. Hoe ziet het team van designers de vormgeving van de bolide en hoe spelen de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hier op in? We zullen het zien in de uitzendingen. we maken dan ook kennis met een aantal van de studenten.

De eerste uitzending van in totaal 9 is zondag 8 februari om 17.00 uur bij RTL7 te zien. RTL Z zendt vanaf maandag 9 februari, 5 dagen per week en 18 weken lang de zondagaflevering diagonaal uit. De eerste herhaling is te zien op zaterdag 14 februari bij RTL7.