Select Page

Blogs en RSS in de marketingmix

Op Frankwatching een mooie posting over blogs en RSS in de marketing mix. Frank behandelt naar aanleiding van een artikel op Pheedo. Hij behandelt white papers, searchmogelijkhedem advertenties, emailnieuwsbrieven en public relations in relatie met blogs en RSS.
Hij eindigt met een uitspraak van Steve Rubel die me wel aanspreekt: “Corporate websites are for business, blogs are for human beings.”
Volgesn Frank Meeuwsen van Frank-Ly moeten we ook maar eens hier naar luisteren.
Enkele conclusies uit het stuk van Frankwatching:


– Experimenteer met RSS-feeds om te kijken hoe je je advertenties anders onder de aandacht brengt. In de feed of op de plek waar de content geconsumeerd wordt.
– Blogs zijn belangrijk bij het optimaliseren en verbeteren van het zoekproces. Een slim gebruik van keywords in berichten kan het aantal treffers verbeteren.
– Blogs zijn ook viral, je boodschap kan zich dus razendsnel verspreiden. Aanbevolen door mensen, toch heel anders dan een emotieloos rapport dat rondgestuurd wordt. Blogs zijn conversaties en maken een diepgaande interactie met klanten mogelijk. Een goede blogstrategie kan op het vlak van klantacquisitie en -retentie indrukwekkende resultaten opleveren.
– Contentdistributie via e-mail kost meer tijd en geld. RSS is nog niet algemeen gangbaar, maar het is belangrijk om je met RSS op de toekomst voor te bereiden.
– RSS kan gebruikt worden om te monitoren waar en door wie er op internet over het bedrijf geschreven wordt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This