Select Page

Video’s HAN Bouwkunde en Civiele Techniek

Video’s HAN Bouwkunde en Civiele Techniek

Hieronder tref je de laatste video’s aan van HAN Bouwkunde en Civiele techniek. Klik op een video om hem af te spelen.

Showing results for "HAN Bouwkunde en Civiele Techniek (BCT)" Playlist

 • wikihouse han 01

  Description
  production of the first Wikihouse in the netherlands for HAN Arnhem

   

 • Korte impressie Seminar en bedrijvenmarkt "Duurzaam bouwen, een kwestie van doen"

  Description
  De HAN organiseerde donderdagmiddag 25 april 2013 in Arnhem het seminar en bedrijvenmarkt 'Duurzaam bouwen, een kwestie van doen' Het thema van deze middag was Ecologisch en Bio-based materiaalgebruik. De middag werd mede aangeboden namens de Europese projecten CAP'EM en SIA RAAK. De middag begon met een bedrijvenmarkt, waar tal van ondernemingen hun uiteenlopende activiteiten op het gebied van ...

   

 • Pitch Lars en Wouter alumni Bouwkunde met IDE-LAB

  Description
  Lars en Wouter waren genomineerd op de Dag van de Duurzaamheid. Als alumni Bouwkunde pitchen ze in deze video hun IDE LAB.

   

 • Rick Sanderman nominatie DNV KEMA aanmoedigingsprijs HAN Dag van de Duurzaamheid

  Description
  Rick is genomineerd voor de DNV KEMA aanmoedigingsprijs tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Samen met studenten bouwkunde en werktuigbouwkunde heeft hij een plan gemaakt voor het Paleis van de Toekomst voor de Rechtbank in Arnhem.

   

 • Wouter Schokkin en Lars Raymakers Nominatie DNV KEMA aanmoedigingsprijs HAN Dag van de Duurzaamheid

  Description
  Wouter Schokkin en Lars Raymakers zijn genomineerd voor de DNV KEMA aanmoedigingsprijs tijdens de HAN Dag van de Duurzaamheid. Ze vertellen in deze video over hun project energielaboratorium.

   

 • Introductie HAN Bouwkunde en Civiele Techniek: Karrenrace

  Description
  Karrenrace van de 1e jaars van de opleiding Bouwkunde en Civiele Techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen op het Eusebiusplein in Arnhem.

   

 • Bruggen bouwen Introductie HAN Bouwkunde en Civiele Techniek

  Description
  Wie bouwt de stevigste brug om over het water te komen? Als student Bouwkunde of Civiele Techniek moet je daar natuurlijk verstand van hebben. En of ze dat hebben zien we in deze video.

   

 • Betonlab Civiele Techniek HAN: duurzamere beton maken

  Description
  Vandaag ging ik een kijkje nemen bij studenten Civiele Techniek title="Naar de website van HAN Civiele Techniek" van de HAN. Zij waren in het betonlab aan de slag met het maken van beton. Interessant om eens te kijken dus. Een van de opdrachten was om duurzame(re) beton te maken. De studenten werden daarvoor uitgedaagd onderzoek te doen en zaken uit te testen. Zo zag ik dat er stukken autoband bij...

   

 • HAN bouwkunde studenten ontwerpen chalets deel 2

  Description
  Koos en Matthijs zijn studenten bij HAN Bouwkunde. Zij studeren af bij recreatiepark Het Groene Eiland in Appeltern. Daar ontwikkelen ze een nieuw concept voor chalets op palen.

   

 • HAN bouwkunde studenten ontwerpen chalets deel 1

  Description
  Koos en Matthijs zijn studenten bij HAN Bouwkunde. Zij studeren af bij recreatiepark Het Groene Eiland in Appeltern. Daar ontwikkelen ze een nieuw concept voor chalets op palen.

   

 • HAN bouwkunde studenten ontwerpen chalets deel 3

  Description
  In deze 3e video zien we de ontwerpen van Koos en Matthijs, laten ze de 3D-tekeningen zien en de plattegrond van de camping. Al eerder hoorden we de eigenaar en bewoners van de camping in deel 2 en maakten we een rondrit over de camping en vertelden ze over hun afstudeerproject in deel 1.

   

 • Practicum Asfaltlab HAN Civiele Techniek

  Description
  In dit practicum in het asfaltlab van HAN Civiele Techniek zien we studenten aan de slag gaan met proefmonsters asfalt. Ze gaan de holle ruimtes berekenen, het volume van de bitumen en de kracht.

   

 • HAN Bouwkunde studenten ontwerpen drijvende woningen

  Description
  Ik kwam langs een paar bouwkunde studenten van de HAN die met een afstudeerproject bezig zijn, nl. drijvende woningen.

   

 • HAN waterlab civiele techniek

  Description
  Prachtig dat waterlab. Een heuse rivier in het HAN gebouw om dammen in te bouwen. Ik nam een kijkje bij studenten civiele techniek.

   

 • Weblecture sustainable collaboration HAN Built Environment

  Description
  A lecture via web from America to the Netherlands (Ravenstein en Arnhem) and China about sustainable collaboration by prof. dr. Eric Connell.

   

 • Bedrijvendag HAN Built Environment

  Description
  Bedrijvendag HAN Built Environment

   

 • Ger Kitzen manager Expertisecentrum Bouwkunde

  Description
  Ger Kitzen manager Expertisecentrum Bouwkunde

   

 • Innoleren: presentatie Frits Hendrickx

  Description
  Innoleren: presentatie Frits Hendrickx

   

 • Bedrijvenmarkt bouwkunde en civiele techniek

  Description
  Videoblog over deze bedrijvenmarkt en reunie.

   

 • Buitenlandse stage in Zuid Afrika: HAN studenten vertellen

  Description
  Deze 2 studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zijn op stage geweest in Theewaterskloof in Zuid Afrika. Ze werkten daar mee aan het ontwerp van een creche

   

 • Impressie voorlichting buitenland stage bouwkunde

  Description
  Een korte impressie van de voorlichting over de mogelijkheden van internationale stage bij de afdeling bouwkunde.

   

 • BAM Techniek op HAN bedrijvendag

  Description
  BAM Techniek stond vorig jaar ook op de bedrijvendag van HAN Engineering en Civiele Techniek en Bouwkunde net als dit jaar. In deze video vertellen ze waarom ze 2 dagen mee doen, wat de voordelen voor hen zijn en voor de studenten en wat ze verwachten. Johan van Dijk, projectleider van de bedrijvendag is gespreksleider.

   

 • Project van HAN-studenten ingezet in basisonderwijs

  Description
  Tuimelhuis: een combistageproject van Pabo-studenten en Bouwkunde-studenten van de HAN.

   

 • Lienke Clijsen studeert duurzame bouwkunde aan de HAN

  Description
  Instituut Built Environment van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) kreeg 2 duurzame sterren. We voelden een student eens aan de tand hierover.

   

 • Frits Schultheiss hoofddocent over duurzaamheid in bouwkunde onderwijs

  Description
  Frits Schultheiss hoofddocent over duurzaamheid in bouwkunde onderwijs.

   

 • Rene Tonissen instituutsdirecteur visie op duurzaam bouwkunde onderwijs

  Description
  Instituutsdirecteur Built Enviroment van de HAN vertelt ons hoe je nu aan duurzame sterren komt en hoe en waarom je studenten in duurzaamheid moet opleiden.

   

 • Michaela Hogenboom jongerenvertegenwoordigster duurzaamheid VN over het proces

  Description
  Michaela Hogenboom jongerenvertegenwoordigster duurzaamheid voor de HAN bij de VN vertelt ons over het proces van Built Environment om te komen tot 2 duurzame sterren.

   

 • Wedstrijd zonnecollectoren middelbare scholieren bij HAN Techniek

  Description
  Middelbare scholieren bouwden zelf van gerecycled materiaal een zonnecollector. In de wedstrijd bij de HAN werd de werking getest en de bouw. De zonnecollectoren verwarmden gedujrende 1 uur het water dat er door heen stroomde. Na dat uur werd er gekeken welke zonnecollector het best had gefunctioneerd.

   

 • Duurzame sterren BE Visie op duurzaam onderwijs Rene Tonissen

  Description
  Rene Tonissen, directeur van HAN Built Environment geeft zijn visie op duurzaam hoger onderwijs en introduceert de sprekers tijdens de uitreiking van het keurmerk voor 2 duurzame sterren aan zijn instituut Built Environment

   

 • Warmte Buddy voor GasTerra Transitie Jaarprijs 2010

  Description
  HAN studenten presenteren de warmtebuddy, een oplaadbare warmtebatterij. De warmte wordt opgeslagen in PCM, een zouthydraat, waardoor in een compacte ruimte veel energie kan worden opgeslagen. De Warmte Buddy is genomineerd voor de GasTerra Transitie Jaarprijs. Je kunt er hier op stemmen: http://www.gasterratransitiejaarprijs.nl/...

   

 • EcoBlok voor GasTerra Transitie Jaarprijs 2010

  Description
  HAN studenten presenteren het Eco-block. Bij het Eco-block staan recycling van warmte en efficiënt gebruik van energie voor wasmachine, vaatwasser, koelkast in de huishouding centraal. Warmteopslag en een slim regelsysteem maakt deel uit van het Eco-block. Je kunt er hier op stemmen: http://www.gasterratransitiejaarprijs.nl/...

   

 • Interview met Elco Brinkman op de HAN

  Description
  Elco Brinkman voorzitter van Bouwend Nederland was op het Kivi Niria congres op de HAN een van de sprekers. In deze video interviewt Kyra Rothuizen hem over het congres, de markt voor studenten en wat hij van techniek studenten vindt. Hij weet te vertellen dat er volop werk is, het bruist weer maar de Techniek moet wel naar de klant gebracht worden....

   

 • Bedrijvendagen HAN Engineering Bouwkunde en Civiele Techniek okt 2010

  Description
  Studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek en Engineering konden zich tijdens de bedrijvendagen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen orienteren op het beroepenveld of stages bij diverse bedrijven.

   

 • Oud HAN studente Bouwkunde Marjo Dekker werkt bij Witteveen+Bos

  Description
  Oud HAN studente Bouwkunde Marjo Dekker werkt bij Witteveen+Bos in Deventer als ontwerper. Ze vertelt over haar werk en over haar studie.

   

 • Oud-HAN student Civiele Techniek Maarten Visser vond snel een baan

  Description
  Oud-HAN student Civiele Techniek Maarten Visser vond snel een baan. En wel bij Witteveen+Bos in Deventer als ontwerper. Hij vertelt waarom hij de Civiele Techniek is in gegaan en wat hij van zijn werk en werkgever vindt.

   

 • Adviseur Personeel en Organisatie Linda Cornelissen over HAN studenten

  Description
  Linda Cornelissen Adviseur Personeel en Organisatie bij Witteveen+Bos vertelt over de HAN studenten die in dienst zijn bij Witteveen+Bos, het bedrijf en de groei van medewerkers. Kyra Rothuizen interviewt haar.

   

 • Aansluiting bedrijfsleven met opleiding Dick Jan Schaap HAN docent

  Description
  Dick Jan Schaap docent bij HAN Bouwkunde en Civiele Techniek vertelt over de Business Course bij Witteveen+Bos en waarom die bijdraagt aan de aansluiting van het bedrijfsleven met de opleiding. En Kyra Rothuizen bespreekt de 'kapstok van meneer Schaap'.

   

 • HAN Bouwkunde en Civiele Techniek studenten oa over hun studie

  Description
  In deze video praat Kyra Rothuizen met een aantal 4e jaars van HAN Bouwkunde en Civiele Techniek over hun studie en de business course bij Witteveen+Bos.

   

 • Wouter de Vries: Goede ervaringen met HAN studenten

  Description
  Wouter de Vries, projectleider Infrastructurele constructies bij Witteveen+Bos heeft goede ervaringen met HAN studenten. Kyra Rothuizen praat met hem.

   

 • Techniek is ook beleving, gevoel en waardering - Gerrit Averesch in Technovium Nijmegen

  Description
  In het nieuwe Technovium, een schoolgebouw voor het ROC en de HAN spraken we met bouwkunde cooridnator Gerrit Averesch over het gebouw en bouwkunde.

   

 • Bouwkunde in de praktijk in Technovium - Hinke en Gijz Bouwkunde studenten

  Description
  Hinke en Gijz 3e-jaars bouwkunde studenten aan de HAN bezochten samen met Kyra Rothuizen het Technovium gebouw in Nijmegen.

   

 • Odin Wenting oud HAN student bouwkunde deel 1

  Description
  We waren te gast in het prachtige spiksplinternieuwe topsportcentrum in Almelo. Het IISPA. Daar is topsport, turnen en breedtesport ondergebracht in 1 gebouw, Oud-HAN bouwkunde student Odin Wenting heeft aan de wieg gestaan van dit pand als adviseur. In 3 delen praat hij met Kyra Rothuizen over de opleiding bouwkunde, zijn werk, het combineren van zijn werk met zijn passie en over tips voor bouwk...

   

 • Odin Wenting oud HAN student bouwkunde deel 2

  Description
  In dit 2e deel gaat Odin in op zijn werk als adviseur en legt hij het een en ander uit over de topsporthal en de breedtesporthal. We waren te gast in het prachtige spiksplinternieuwe topsportcentrum in Almelo. Het IISPA. Dat staat voor Internationale Indoor Sportaccomodatie Almelo. Daar is topsport, turnen en breedtesport ondergebracht in 1 gebouw, Oud-HAN student bouwkunde Odin Wenting heeft a...

   

 • Odin Wenting oud HAN student bouwkunde deel 3

  Description
  In dit 3e deel praat Odin over zijn passie, over dromen en geeft hij tips aan bouwkunde studenten vanuit de topturnhal. We waren te gast in het prachtige spiksplinternieuwe topsportcentrum in Almelo. Het IISPA. Dat staat voor Internationale Indoor Sportaccomodatie Almelo. Daar is topsport, turnen en breedtesport ondergebracht in 1 gebouw, Oud-HAN student bouwkunde Odin Wenting heeft aan de wieg g...

   

 • Rob Ilbrink oud HAN alumnus werkt bij Courage Architecten

  Description
  Rob Ilbrink studeerde voordat hij naar de TU ging bouwkunde aan de HA N. Hij is nu een architect in staal en glas zoals hij dat zelf noemt. We horen hoe het hem bevalt om te werken bij een architecten bureau. Ook heeft hij tips voor bouwkunde studenten en vertelt hij hoe hij aan die baan is gekomen,

   

 • Courage Architecten mensen met staal in hun bloed

  Description
  De heer Courage aan het woord over zijn architectenbureau, zijn personeel (HAN studenten) met staal in hun bloed, de rol van de HAN en de toekomst voor bouwkunde studenten.

   

 • Workshop Informatievaardigheden aan docenten HAN Built Environment

  Description
  Jose Jagerman van Studiecentra HAN gaf een workshop Informatievaardigheden aan docenten van Bouwkunde en Civiele Techniek van de HAN.

   

 • Intro HAN Bouwkunde en Civiele Techniek 2011 karren bouwen en karrenrace

  Description
  De 1e jaars van Bouwkunde en Civiele Techniek van HAN Techniek gingen aan de slag met latten en ander hout om een kar te maken voor de karrenrace. Die vond in de middag plaats op het Eusebiusplein in hartje Arnhem. En uiteraard ging men te voet en in optocht naar de lokatie.

   

 • Samen aan de slag Bijeenkomst Dubo netwerk Arnhem Nijmegen

  Description
  Op woensdag 21 september vond een bijeenkomst plaats van Dubonetwerk regio Arnhem-Nijmegen in de aula van de HAN, faculteit Techniek in Arnhem, met als thema "Samen aan de slag! Duurzaam bouwen, renoveren en beheer in de regio Arnhem-Nijmegen". Een aantal bedrijven presenteerden zich op die dag (nulenergie, passief bouwen, ecologisch bouwen, etc.), er werden lezingen gehouden en bij de entree wert...

   

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This