Select Page

Opening studiejaar met lezing van prof. Wim Veen

Opening studiejaar met lezing van prof. Wim Veen

Donderdag 27 augustus 2015 werd het studiejaar bij de HAN geopend met een college van prof. Wim Veen. Een interessant verhaal over hoe de jeugd nu leert, waarom games zo interessant zijn en vooral ook over trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor het onderwijs.

In 2006 mocht ik hem al eens horen over een vergelijkbaar verhaal. Onder deze link vind je de slides, de audio en de video die ik toen mocht opnemen. Ook daarin vind je het verhaal van de homo zappiens terug.

Hieronder de video met zijn college van 27 aug.

De sheets zijn te downloaden als pdf.

Lees ook het nieuwsbericht op HAN.nl

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

4 Comments

 1. Wilfred

  Dat meen je niet! Heeft Wim het nog steeds over de homo zappiens? Waarvan onderzoek al lang heeft laten zien dat deze niet bestaat. Check Urban myths about learning and education.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Dat was een onderdeel van zijn betoog. Hij heeft het o.a. ook over bildung, de Zeitgeist en ‘major learning through games’. Maar kennelijk verschillen jullie van mening 🙂 ?
  Wat is je grootste bezwaar tegen zijn verhaal dat volgens mij ook op onderzoek is gestoeld?

  Je bedoelt neem ik aan dit boek ?

  Antwoord
 3. Wilfred

  Mijn belangrijkste bezwaar is dat Wim’s betoog NIET op onderzoek is gestoeld! Het is prima als je een hypothese opwerpt. Maar vervolgens moet je wel onderzoeken of die hypothese klopt. Wim Veen heeft dat laatste niet gedaan. Een aantal onderzoekers heeft dat wel gedaan, en heeft juist geconcludeerd dat de homo zappiens niet bestaat. Ik beschrijf dat ook in mijn boek over e-learning trends. Ik weet niet wat Wim heeft gezegd over Bildung etc (erg belangrijk), maar de homo zappiens is aantoonbare humbug. Het is geen een kwestie van oneens zijn.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Ok. Misschien wel aardig om de video dus te bekijken die hier boven staat. Dat is een integrale uitzending en kun je dus beoordelen wat hij heeft gezegd en in welke context. Nu lijkt het er een beetje op dat je reageert op het woord homo zappiens in mijn beschrijving. De inhoud van zijn college raakte veel meer onderwerpen aan.
  Bedankt voor je reacties!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This