Nieuwe plugin voor youtube playlists

Nieuwe plugin voor youtube playlists

Nieuwe youtube api
YouTube heeft zijn api vernieuwd naar versie 3. Dat betekent voor een aantal apps en plugins dat ze niet meer werken. Zo ook de TubePress plugin die ik hier op mijn blog heb. Daardoor zie je op veel sites en blogs de device not supported video. TubePress heeft wel een oplossing, maar dat is een dure oplossing. Je moet dan voor elke weblog of website waarop de plugin geïnstalleerd staat een jaarlijkse fee betalen. Op zoek dus naar een andere plugin.

Nieuwe plugin
Na diverse plugins getest te hebben kwam ik uiteindelijk uit op youtube for wordpress plugin. Daarmee kun je zowel een enkele video als een playlist embedden in je blog. En dat laatste is waar het mij om ging. Ik heb hier nl. diverse pagina’s met video’s uit een bepaalde playlist.

Installatie
De installatie van de plugin is zoals normaal bij plugins een fluitje van een cent in WordPress. Echter om alles werkend te krijgen is wat lastiger. Je moet voortaan een paar keys ophalen voor OAuth toegang.


Dat staat prima uitgelegd als je plugin geïnstalleerd hebt en op de website van de developer van de plugin. Als je die stappen volgt kun je daarna de plugin toegang geven tot je youtube account.

Voordelen
youtube for wordpressVoordeel van deze methode is dat je een extra knop erbij krijgt boven je blogvenster waarmee je door je video’s kunt bladeren, een playlist toe kunt voegen of een enkele video. Ook zie je je abonnementen en kun je zoeken in youtube video’s. Zo hoef je dus niet meer om te schakelen naar youtube maar kun je in je editscherm van je blogbericht alles bekijken en toevoegen. Alles wat je in youtube ziet zie je ook in dat scherm van de plugin. Ook kun je video’s rechtstreeks uploaden onder die knop, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik lees daar berichten over met gemengde ervaringen. Het werkt soms nog niet goed.
De developer werkt daar nog aan. Evenals de mogelijkheid een compleet kanaal toe te voegen.

Als je wilt zien hoe het eruit ziet dan kun je hierboven in het menu video’s een pagina kiezen. Je ziet dan een soort magazine-layout met een plaatje van de video’s met een omschrijving. Deze layout zit standaard in WordPress. Als je op een plaatje klikt wordt er keurig een venster over de blog gelegd waarin je de video af kunt spelen met ook de Share-knop etc.
De layout is ook responsive, wat betekent dat het scherm zich aanpast aan de afmetingen van het scherm van het device. Dus werkt ook prima op je smartphone en tablet. Overigens werkt dat ook bij het embedden van een enkele video. In het vorige blogbericht heb ik de plugin gebruikt om een enkele video toe te voegen.

Kortom: een mooie plugin met als enige nadeel dat het even wat tijd kost om de benodigde keys op te halen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This