Select Page

WhatsUpp? 28 augustus 2012 voor studenten, docenten en medewerkers: “Voertuiggeleiding = Meet- en regeltechniek”

WhatsUpp? 28 augustus 2012 voor studenten, docenten en medewerkers: “Voertuiggeleiding = Meet- en regeltechniek”

Hoe is dat mogelijk? Een bus op banden die rijdt als een tram en stopt nauwkeurig langs de perrons. Bestuurd door een embedded control system.

Wat krijg je als je een bus en een tram kruist?

Het resultaat is een voertuig met de flexibiliteit van een bus en de nauwkeurigheid van een tram. Verder is de kostprijs van een busbaan per kilometer veel lager dan die van een tramlijn of light rail.
Daarnaast is de stiptheid van het vervoer vergelijkbaar met een tram of metro.
Technisch gezien is het vervoermiddel een geleide bus die uit één of meer geledingen bestaat, naar gelang van de reizigerscapaciteit per voertuig. De geleiding gebeurt niet meer traditioneel met flenswielen en mechanische rails maar op basis van meet- en regelalgoritmen in een boordcomputer. De baan is vervangen door een databestand waarin de coördinaten van het pad opgeslagen liggen.

Tijdens deze WhatsUpp? is het resultaat van de kruising van bus en tram te zien en wordt inzicht geboden in de meet- een regeltechniek die nodig is om het voertuig de baan te laten volgen en om nauwkeurig langs de perrons te stoppen.

De WhatsUpp? wordt verzorgd door ir. Aart-Jan de Graaf

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This