Select Page

Lowlands University 2012 – Herman Wijffels

Lowlands University 2012 – Herman Wijffels

Lowlands University 2012 trapte af met één van de meest invloedrijke topbestuurders van Nederland. Econoom, CDA-prominent en oud-voorzitter van de SER, Herman Wijffels, stond aan de wieg van het minderheidskabinet, maar legde haarfijn uit waarom het niets gaat worden met onze toekomst als de politiek op de huidige voet doorgaat. Economische stagnatie, de graaicultuur en de overbelasting van onze ecosystemen kan alleen duurzaam worden aangepakt via fundamentele verandering, te beginnen bij onze financiële sector.

Een aanrader dit college. In 45 minuten hoor je zowel problemen als oplossingen. Helder uiteengezet en met veel verbanden en voorbeelden.

Lowlands University 2012 – Herman Wijffels from Coolpolitics on Vimeo.

Mooi is dat Wijffels het internet als metafoor voor de veranderingen gebruikt. Decentraal en verbonden zijn daarbij zijn sleutelwoorden. En het zal niet vreemd staan dat hij het ook over veranderingen in onze organisaties voorstelt. Ook daar meer verbondenheid in plaats van top-down en piramidale georganiseerdheid. Op weg naar het tijdperk van communicatieve zelfsturing.

Een en ander heeft natuurlijk ook zijn invloed op het medialandschap en ik vind dat onderstaand plaatje treffend en beeldend weergegeven. Ik kwam het tegen op de weblog van Marco Derksen met als treffende titel: Veranderend medialandschap leidt tot meer regie bij individu. Het geeft ook mooi weer waar Wijffels het over heeft als het gaat om verbinding en de rol van het individu en de instituties. Of het nu gaat om instellingen, bedrijven, overheden, naties, politieke partijen. Het zal anders georganiseerd gaan worden.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This