Select Page

Videoblog: Basisschoolleerlingen ontwerpen zonne-energie producten in het FabLab Arnhem

Videoblog: Basisschoolleerlingen ontwerpen zonne-energie producten in het FabLab Arnhem

In de periode van oktober-december 2011 zijn de kinderen van de plusklas van het Protestants-Christelijk Basisonderwijs Rheden op de woensdagochtenden aan de slag geweest met het ontwerpen en ontwikkelen van zonne-energie toepassingen met betrekking tot het thema ‘Ter land, ter zee en in de lucht’.

Op 9 en 23 november brachten de kinderen een bezoek aan het FabLab Arnhem bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ze samen met de medewerkers aan de slag gingen met het daadwerkelijk ontwikkelen van hun product.

Tijdens de lessen dat ze niet aan de slag waren in het FabLab Arnhem, werkten ze samen met twee studenten van het Centrum voor Ondernemerschap aan een marketingplan voor hun product. Ze stelden zichzelf hierbij vragen als: wat gaat mijn product kosten?, hoe ga ik mijn product promoten? enz.

Doel van deze activiteiten was om kinderen te laten ervaren hoe het is om zelf ondernemer te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leerden ze kennis, maar ook allerlei vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Jong geleerd is oud gedaan.
In deze video presenteren ze hun producten in het gemeentehuis van Rheden.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This